Dokters en verplegers stellen alles in het werk om de coronacrisis de baas te blijven in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis.
Volledig scherm
Dokters en verplegers stellen alles in het werk om de coronacrisis de baas te blijven in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. © Benoit De Freine

OVERZICHT. Nu meer dan 1.000 doden door coronavirus, 584 nieuwe ziekenhuisopnames

Er zijn de afgelopen 24 uur 183 doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal op 1.011 doden brengt. Er werden ook 1.384 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat heeft Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk comité dat de coronaverspreiding opvolgt, op de dagelijkse persconferentie gemeld. Er liggen momenteel 5.375 patiënten in het ziekenhuis, gisteren werden 584 nieuwe patiënten opgenomen (een dag ervoor nog 560). Op intensieve zorgen liggen 1.144 personen. Het aantal genezen patiënten bedraagt nu 2.495.

9 reacties

  • Brigitte Coussement

    4 jaar geleden
    Niet rond de pot draaien, onze cijfers van besmettingen per miljoen personen is slechter dan o.a. Frankrijk en nog veel andere landen en dit is NIET omdat de belgen een zwakkere gezondheid hebben... de regels moeten nog hoger !
  • Sammy borgoo

    4 jaar geleden
    Roland. Hadden de maatregelen er niet geweest dan hadden we toestanden zoals in Italië en Spanje. Zie wat nu gebeurd in de UK en USA. Hoe meer mensen op straat hoe meer besmettingen en zeker meer doden.
  • Marcus Vadis

    4 jaar geleden
    Men moet zorgen voor goedkope testen om iedereen te kunnen testen, we willen er heus wel voor betalen! Nu weten we niets, hebben we het of niet? Je wordt er radeloos van.
  • Medard Albrechts

    4 jaar geleden
    ik weet het niet, maar zelfs met de lockdown loopt alles razendsnel op, besmettingen doden en faillissementen, belgie zal na deze crisis niet meer hetzelfde zijn voor niemand
  • Karl Stynen

    4 jaar geleden
    Zouden onze cijfers echt correcter zijn dan die van andere landen? Ik vond het raar dat onze statistische cijfers al meermaals retroactief aangepast werden, soms meerdere dagen later. Hoe betrouwbaar tellen we dan? En wie vindt dat Mevr De Block zou moeten ophoepelen heeft mijn inziens gelijk, meer zelfs: de rest van VLD/MR kan best ook verdwijnen. Veel te veel blauw in deze ondemocratische putschregering.