Zeventiger stampt mes uit handen van indringer tijdens home invasion: minderjarige opgepakt

Tijdens de zoekactie werd de politiehelikopter ingezet. © BELGA

Een ouder koppel uit Berlaar stond woensdagavond plots oog in oog met drie indringers die gewapend waren met een mes. De 70-jarige bewoner kon zich echter verzetten en het mes weg stampen, waarna de drie indringers het hazenpad kozen. Eén minderjarige verdachte kon al worden gearresteerd.

dvd

Het was rond 21.30 uur dat een koppel van 68 en 70 jaar tv zat te kijken, toen er aan de deur werd gebeld. De 70-jarige bewoner opende de deur, maar de deur werd meteen helemaal opengeduwd. De man stond in de hal oog in oog met drie gewapende verdachten die hem met een mes bedreigden.

De man slaagde erin om de deur naar de woonkamer toe te doen. De verdachten bedreigden de bewoners en eisten geld. De zeventiger kon een mes uit de handen van één verdachte stampen en bleef roepen dat ze buiten moesten. Uiteindelijk kozen de verdachten het hazenpad. De man raakte lichtgewond.

“De politie organiseerde meteen een zoekactie met inzet van de speurhond en de politiehelikopter”, zegt het Antwerpse parket in een persbericht. “Tijdens de actie werd een minderjarige verdachte gearresteerd. Hij zal door het parket voorgeleid worden bij de jeugdrechter.”

Het labo deed ter plaatse het sporenonderzoek. “Het onderzoek door de politiezone Berlaar-Nijlen wordt intensief verderzet”, aldus het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen