Direct naar artikelinhoud
Coronacrisis

Comité P start onderzoek naar noodoproep na overlijden 12-jarig meisje in Gent

Gents burgemeester Mathias de Clercq had om een onderzoek gevraagd.Beeld BELGAONTHESPOT

Het Vast Comité van Toezicht op de politiediensten start een onderzoek naar de noodoproep van de ouders van het 12-jarig meisje dat bezweek aan de gevolgen van het coronavirus. Dat werd vernomen bij het Comité P. De Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) had woensdag om een onderzoek gevraagd.

en

De beslissing volgt op enkele berichten over mogelijke taalproblemen of andere misverstanden toen de moeder de hulpdiensten had gecontacteerd. Om het precieze verloop en de verwerking van de noodoproep te analyseren, vroeg De Clercq een onderzoek door het Comité P, het externe controleorgaan van alle ambtenaren met politiebevoegdheid in België. “Het Comité P is daarvoor de meest geschikte instantie, en zal er ook voor zorgen dat dit in alle sereniteit kan verlopen in belang van alle betrokken partijen”, zei De Clercq, die voor verdere commentaar het onderzoek afwacht.

Het Comité P. bevestigt dat het een onderzoek start maar het kan nog geen verdere details geven wegens het geheim van het onderzoek.