Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Jupiler Pro League wil competitie per direct stopzetten: Club Brugge kampioen, bekerfinale zou wel nog kunnen plaatsvinden

Beeld BELGA

De competitie in de Jupiler Pro League moet per direct worden stopgezet. Dat is de aanbeveling van de Raad van Bestuur van de Pro League die alleen nog bevestigd moet worden op een algemene vergadering met alle clubs, meldt Het Laatste Nieuws

en

Als het van de Raad van Bestuur afhangt komt er dus geen dertigste en laatste speeldag meer. De huidige rangschikking is dan definitief, waardoor Club Brugge kampioen is. AA Gent speelt de voorronde van de  Champions League. 

Charleroi, Antwerp en Standard gaan naar de voorrondes van de Europa League. 

Antwerp zou zich nog rechtstreeks kunnen plaatsen voor de groepsfase indien het de bekerfinale wint tegen Club. Een werkgroep moet nu bepalen of die finale nog kan afgewerkt worden. Die werkgroep zal ook bekijken of de finale in 1B tussen OHL en Beerschot nog kan betwist worden.

Bijgevolg is er dus nog wel wat onduidelijkheid: Waasland-Beveren kan de degradatie nog ontlopen als die finale in 1B niet meer zou kunnen worden afgewerkt. 

Het voorstel moet nog bekrachtigd worden door de algemene vergadering, waarin alle 24 profclubs een stem hebben. Het merendeel van de voetbalclubs in eerste klasse was al een tijdje vragende partij om een streep te trekken onder de huidige competitie. Ze schreven daarover in een open brief: “Ze willen duidelijkheid in het belang van het voetbal, maar ook van de volksgezondheid.”

Het finaal klassement

1. Club Brugge
2. KAA Gent 
3. Charleroi
4. Antwerp
5. Standard
6. KV Mechelen
7. KRC Genk 
8. Anderlecht
9. Zulte Waregem
10. Excel Moeskroen
11. KV Kortrijk
12. STVV 
13. KAS Eupen
14. Cercle Brugge
15. KV Oostende
16. Waasland-Beveren