Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

WHO past advies over mondmaskers misschien aan na studie met tegenstrijdige resultaten

Terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) - alsook de experts in eigen land - eerst adviseerde om geen mondmasker te dragen zolang je zelf niet ziek bent, lijkt een nieuwe studie nu bewijs te leveren dat het dragen van mondmaskers wel degelijk nut heeft. Zelfs als je niet ziek bent. Een panel van WHO-experts zal zich vandaag over de studie buigen, waarna hun advies misschien wordt aangepast.

22 reacties

  • Feline Noé

    4 jaar geleden
    En waar gaan mensen maskers dan vinden? En gaat dat aan ongeziene prijzen zijn?
  • sam Vandermeren

    4 jaar geleden
    WHO organisatie ze komen ook iets zeggen. Die hadden moeten onderscheppen vanaf november wanneer de epidemie al bekend was In Wuhan. Wat deden ze" ik keek ernaar en stond erbij".
  • guy adriaensen

    4 jaar geleden
    Om dat te weten hoefde men geen studie te doen. Begrijp niet dat MDB nog steeds durft beweren dat een mondmasker dragen geen enkel nut heeft, terwijl de specialisten hier rond de pot draaien en niet de echte waarheid durven vertellen. Maar met deze crisis is nog altijd niet de laatste leugen verteld door onze politici. België is momenteel het derde slechtste land en is de achterstand met Italie en Spanje aan het inlopen.
  • Patrick Verbelen

    4 jaar geleden
    Dragen is een, er aan raken is twee. Niet vergeten we leven in Belgie, de betrokken instanties zitten nog in winterslaap. We krijgen ook geen informatie hoe we er aan raken.
  • Frank Callebaut

    4 jaar geleden
    Aanpassen of niet, de bevolking kunnen er gewoon geen verkrijgen, nergens te koop.