Turks president Recep Tayyip Erdogan
Volledig scherm
Turks president Recep Tayyip Erdogan © Photo News

Nergens anders stijgt aantal besmettingen met coronavirus sneller dan in Turkije: “Ik heb nog nooit zo veel graven zien gedolven worden”

Officieel zijn er iets meer dan 200 mensen bezweken aan het coronavirus in Turkije. Internationaal gezien is dat een laag aantal, maar kloppen de cijfers wel? Feit is dat het aantal besmettingen nergens sneller stijgt. Opmerkelijk: Erdogan heeft aan alle Turken gevraagd om geld over te maken aan de staat. Dat meldt Die Welt.

31 reacties

  • Nur Ayda

    4 jaar geleden
    Wat een onzin over de situatie in Turkije. Stiekem Is Europa wellicht jaloers op de zorg die goed geregeld is en waar in tijden van Corona niemand hoeft te betalen voor medicatie zorg of opname in ziekenhuis incl iC. Erdoğan en zijn regering pakken de crisis goed op en informeren het volk accuraat transparant. Bijzonder maar niet verbazingwekkend dat jullie je laten leiden door een Koerdische in Istanbul en niet door de feiten die zelfs door de oppositie worden erkend. Misselijkmakend Europa!
  • Max Illens

    4 jaar geleden
    De Westerse democratieën hebben laat gereageerd en proberen er het beste van te maken. Een aantal dictaturen zoals China liegen over hun cijfers maar doen hetgeen nodig is om de pandemie te overleven. En dan heb je achterlijke dictators zoals Erdogan die totaal de mist ingaan, waardoor niet alleen de economie volledig de mist ingaat maar tegelijk ook heel veel slachtoffers gaan vallen.
  • Don Tessers

    4 jaar geleden
    Turkije liegt net zo hard als China en Iran.
  • Erwin Janssens

    4 jaar geleden
    En gaat hij zelf inleveren
  • Gil Groenewijn

    4 jaar geleden
    Turkije ? Als er nu leider van een land is die niet betrouwbaar is op dit vlak en over het algemeen , dan is het wel de president. Ja, beste Turken, zo is het . Niet omdat één 'koerd' het zegt , die vertelt ons misschien de enige waarheid .