Beter dan een cocktail: cake met rum en ananassaus van Kim en Charlotte uit 'Mijn Keuken, Mijn Restaurant’
Combineer cocktails en dessert en je krijgt: deze goddelijke creatie. Kim en Charlotte uit ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ maakten een decadente cake met rum en ananassaus en dankzij dit recept geniet je thuis ook van dat voortreffelijke toetje.
Wat heb je nodig (voor 10 personen)
300 gram bloem + extra
1 el bakpoeder
zakje vanillesuiker
220 ml volle melk, op kamertemperatuur
3 eieren, op kamertemperatuur
150 ml zonnebloemolie
150 g fijne suiker
75 g rozijnen
75 g gedroogde dadels
200 ml rum
enkele blaadjes munt
boter
snuif zout
Voor de ananassaus:
100 g verse ananas (vruchtvlees)
1 el bloem
250 ml appelsap
1 el citroensap
Zo maak je het:
1. Hak de rozijnen en dadels klein. Giet er de rum over, dek af en laat een nacht marineren.
Giet daarna door een zeef en laat goed uitlekken. Vang het vocht op. Doe wat bloem in een kommetje en schep er het gedroogd fruit door.
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met wat bloem.
Meng de gezeefde bloem met het bakpoeder, suiker, vanillesuiker en het zout. Klop de eieren los met de melk en 5 el rum. Giet langzaam en al kloppend door het bloemmengsel. Giet er de olie bij en klop verder tot een luchtig mengsel. Spatel er nu het gedroogd fruit onder.
3. Giet het beslag in de vorm en zet ongeveer 1 uur in de oven. Prik met een sateprikker in het midden van de cake. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen.
4. Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas heel fijn. Los de bloem op in een beetje appelsap. Verhit het resterende appelsap en giet er de opgeloste bloem en het citroensap bij.Breng al roerend aan de kook.Voeg dan de ananas toe en laat nog 2 minuten doorwarmen.
5. Snij de cake in mooie plakjes en geef er de ananasaus bij. Werk af met blaadjes munt.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
-
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan