EPA
Volledig scherm
© EPA

Vlaamse wetenschappers waarschuwen: "Oppassen met slimme apps tegen corona”

Slimme apps voor op de smartphone moeten ons, samen met (bloed)tests, uit de coronacrisis en lockdown helpen. Maar Vlaamse wetenschappers waarschuwen in een brief voor zogeheten traceerapps. Dat schrijft De Morgen.

5 reacties

  • Lucas Botterman

    4 jaar geleden
    Mij om het even zolang men me niet verplicht zo'n slimme gsm aan te schaffen.
  • Bart Verlooy

    4 jaar geleden
    De Corona-crisis is een uitzonderlijke noodgeval die deze uitzonderlijke maatregelen, dewelke onze vrijheden beperken, rechtvaardigt. Vergeet echter niet dat dit ook een zeer goede oefening is voor de overheid om zijn bevolking onder controle te houden. Niemand kan in de toekomst zien, maar de kans dat dit ooit misbruikt gaat worden door overheden en partijen die steeds verder willen opschuiven richting dictatuur is zeer groot. De term 'noodsituatie' is namelijk voor interpretatie vatbaar.
  • DANNY STRUBBE

    4 jaar geleden
    Het woord "niet verplicht" is een houvast. Waar gaan we er hemelsnaam mee naartoe dat ook dat nog aan de orde zou komen. Voor "zo gezegde" metingen binnen de bevolking waar broeihaarden zijn van het corona virus? We hebben toch virologen,die mee aan de tafel hebben gezeten tijdens de maatregelen? Die de hele bevolking aan banden heeft gelegd?
  • Jo Nijs

    4 jaar geleden
    ok. Ik dacht dat het weer een geleuter zou worden over privacy, maar de meeste argumenten zijn dus over het systeem. En ze zijn valabel. Maar we moeten niet verwachten dat die apps het probleem 100% zal oplossen: niet alles zal gemeten worden en bepaalde gevallen zullen door het net vallen. Maar ik denk dat de voordelen groter zijn dan de nadelen. We moeten broeihaarden traceren en de GSM is het ideale toestel voor dit.
  • Freddy Sonnemans

    4 jaar geleden
    Toen Jambon vroeg om vingerafdrukken op de id, werd dit door sommigen afgedaan als een inbreuk op de privacy. Deze apps gaan niet verdwijnen bij het einde van Corona. Dus afblijven van deze big brother speeltjes.