© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Brandweer staat paraat, ook in coronatijden

Merkwaardig beeld op C-mine. Met een lang uitgeschoven ladderwagen pogen brandweerlieden het losgekomen sierelement boven op de toren boven C-mine Crib te stabiliseren. Dat komt nog bovenop de talrijke bijkomende taken die de brandweer in coronatijden heeft.

Jef Gabriels

In deze bizarre tijden komen de jongens van de brandweer misschien iets minder in het nieuws maar de werkdruk is er niet minder om, integendeel. Het korps is volop bezig om in de provincie maskers te bedelen aan hulpverleners omdat de capaciteit van de civiele bescherming die daarmee belast werd onvoldoende is.

Ook bij het vervoer van patiënten van het ene ziekenhuis naar het andere wordt beroep gedaan op de ambulances van de brandweer, wat uiteraard betekent dat na het vervoer van een coronapatiënt zowel de begeleiders als de hele wagen moeten gedesinfecteerd worden, telkens een hele klus.

Dan kwam plots de melding dat het ornament op het torentje boven C-mine CRIB was losgeraakt. CRIB staat voor Creatieve Innovatieve Business, dat is de incubator van C-mine. Het behoorlijke zware ornament dreigde naar beneden te vallen en daar behoorlijk wat schade aan te brengen. Uiteraard stond ook hier de brandweer paraat om bij hun buren alles in een mum van tijd in orde te brengen. Het was een spectaculaire operatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer