ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Na staking bij Delhaize: tiental Carrefour-winkels dicht door spontane stakingsactie

Een tiental Carrefour-winkels in ons land is vrijdagmorgen gesloten gebleven als gevolg van een spontane stakingsactie. Het gaat om winkels in Brussel en Wallonië volgens de christelijke vakbond. Eerder deze week was er ook al sociale onrust bij Delhaize naar aanleiding van de coronacrisis.

72 reacties

  • Anita Maes

    4 jaar geleden
    Geachte, Voor je zulke informatie in de pers gooit , zou u zich niet eerst beter informeren . De meeste Delhaize bestaan uit zelfstandige uitbaters een klein groep is vanuit Delhaize zelf. Wij hebben niet gestaakt , wij krijgen geen bonus of extra vakantie . Dit is ook niet mijn vraag voor dit te krijgen . Ik wil enkel dat de pers dit bericht recht zet , Dit heeft het respect tegenover ons , van de klanten niet ten goede gedaan . M.V.G. Anita Maes
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Ook bij Carrefour zijn de prijzen omhoog gegaan in de tijden van Corona. Dat Carrefour deze nieuwe winsten gebruikt om hun personeel te ondersteunen.
  • Esther Leysen

    4 jaar geleden
    Beste Thierry bel, het gaat ons niet om het harde werken geloof me dat zijn we al gewend hier in de supermarkt! Wij hebben ervoor gekozen om hard te werken en heel ons team draait overuren en werkt 6 op de 7. Het gaat over het feit dat we ons willen beschermen! We krijgen amper respect van de (meeste) klanten. Er wordt gehoest, gespuwd, gescholden,... mensen pakken geen afstand of pakken met de blote hand broodjes!Wij willen ook gezond savonds terug naar huis!
  • Marleen Mortelmans

    4 jaar geleden
    In Brussel en Wallonië, zeer opvallend. Trek uw conclusies Vlamingen. Mij lijkt dat het ter beschikking stellen aan het personeel van de nodige beschermingsmiddelen en reinigingsmiddelen + het belasting- en het uitbetalen van overuren volgens brutto = gelijk aan netto + misschien een klein beetje meer personeelskorting op aankopen een faire deal. Meer moet dat niet zijn m.i.
  • chris smet

    4 jaar geleden
    Al eens iemand gedacht aan het personeel van kleinere supermarkten, Die hebben lager loon Een langere werktijd en meer direct contact met de klant dan hun collega’s van de grote winkels