Viroloog Marc Van Ranst van de KU Leuven.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst van de KU Leuven. © BELGA

Marc Van Ranst: “Ziek gaan werken zullen we allicht nooit meer doen”

Viroloog Marc Van Ranst is gewonnen voor het idee om meer tests op het coronavirus uit te voeren in woonzorgcentra. Bewoners blijken vaak asymptomatisch drager van het virus, wat de verspreiding ervan in de hand kan werken. Dat zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. De viroloog blikte ook vooruit naar de impact van het virus eens het openbaar leven hervat.

17 reacties

  • Serge Vanrenterghem

    4 jaar geleden
    Indien die zo zou zijn , zal de eerste mentaliteitswijziging moeten plaats vinden bij de werkgevers, bij vele grote ondernemingen, krijgt men een evaluatiegesprek als je drie keer op een jaar een ziekteperiode gekend hebt. Merendeel van de werknemers kent makkelijk enkele verkoudheden per jaar die hij verbijt en blijft doorwerken...
  • Luk D'Haese

    4 jaar geleden
    @ Robert de reu: nog steeds is dat zo. De “onmisbare” bazen op kop. Wij hebben er ook zo eentje lopen . . . Al maanden aan het hoesten en iedereen aansteken! Ik werk in een ziekenhuis.
  • JOHAN BAREE

    4 jaar geleden
    Controleartsen gaan hun werk hebben
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    alvast meer thuiswerk. zo kan men anderen niet aansteken of aangestoken worden in het openbaar vervoer. Thuiswerk tevens plossing voor de mobiliteit; Misschien komt deze situatie wel net op tijd om de politiek te doen inzien dat het met veel dingen o, zo helemaal anders kan...(als men wil)
  • Hugo COOLSAET

    4 jaar geleden
    Je verschiet er van hoe vlug een mens terug in zijn oude gewoontes hervalt.