Dokters en verplegers stellen alles in het werk om de coronacrisis de baas te blijven in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis.
Volledig scherm
Dokters en verplegers stellen alles in het werk om de coronacrisis de baas te blijven in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. © Benoit De Freine

OVERZICHT. “Cijfers lijken te stabiliseren”: 578 nieuwe patiënten in ziekenhuizen opgenomen, 132 nieuwe overlijdens

Er zijn de afgelopen 24 uur 132 doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal op 1.143 doden brengt. Er werden ook 1.422 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat heeft Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk comité dat de coronaverspreiding opvolgt, op de dagelijkse persconferentie gemeld. Er liggen momenteel 5.552 patiënten in het ziekenhuis, gisteren werden 578 nieuwe patiënten opgenomen (een dag ervoor nog 584). Die cijfers wijzen op een stabilisatie, zo maakte Van Gucht zich sterk. Op intensieve zorgen liggen 1.205 personen. Het aantal genezen patiënten bedraagt nu 2.872.

34 reacties

  • roosen christof

    4 jaar geleden
    da is nu toch wel een vaste waarde he da we te horen krijgen de cijfers stabiliseren ma het spijt me ik zie precies toch ni hetzelfde als jullie hoor ! ik kan alleen concluderen dat wij in belgie 18431 corona gevallen hebben italie heeft er 119827 doch italie heeft 6 keer meer inwoners dus : 18431*6 = 110.586 dat is in verhouding 9000 minder dan italie en jullie virologen noemen dit stabiliseren ? euhm waar is de logica ?
  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    Da daling van het sterfte cijfer zal niet dalen als er op intensive patiënten bij komen en niet afneemt, dus de afname van het aantal besmettingen is primordiaal. En op intensive gaan er minstens 50 % van sterven dat staat buiten kijf !
  • Gerd Van nieuwenhove

    4 jaar geleden
    Nu werken voor onze toekomst ! Niet om politieke spelletjes te spelen ... Dit is geen stratego ?
  • Theo Schuermans

    4 jaar geleden
    Gaan ze nu eens stoppen met hun stabiliseren, daar is van belange geen sprake van, als je de sterftecijfers ziet. Eerder een stijging.
  • Diana Janssens

    4 jaar geleden
    Sorry, maar ik zie geen stabilisatie!! Allen omhoog lopende cijfers!