ShutterStock
Volledig scherm
PREMIUM
© ShutterStock

Er komt warm lenteweer aan, maar wat betekent dat nu voor het coronavirus?

Komend weekend en volgende week kunnen we genieten van heerlijk lenteweer, met temperaturen die vlot boven de 20 graden zullen stijgen. Maar wat betekent dat voor de uitbraak van het nieuwe coronavirus in ons land? Van virussen als verkoudheden en griep weten we dat ze beter gedijen in koude maanden, maar is dat voor Covid-19 ook het geval? De wetenschap is volop op zoek naar antwoorden. En de eerste studies lijken zowel goed als slecht nieuws te hebben.

22 reacties

  • Ronald Mergits

    4 jaar geleden
    Al eens gedacht dat landen waar het tropisch warm er ook veel airco's zijn. Waarschijnlijk de virusverspreider bij uitstek.
  • Erwin Van Roy

    4 jaar geleden
    Polunik alles ten zuiden van de evenaar is het herfst en zij ze richt g de di ter aan het gaan. Warmte help voor een minder snelle verspreiding. Maar niet voor een stop je kan bij 30 graden evenzeer de griep krijgen.
  • Juliette Francois

    4 jaar geleden
    Dat is het frustrerende met dit virus. Niemand weet wat er gaat gebeuren. Je hoort inderdaad de vertwijfeling bij de experten. Wanneer gaat het weg... wanneer komt het terug? Wanneer zal dat vaccin er zijn? En ondertussen alle die andere "niet-dringende" medische zorgen die voor onbepaalde tijd afgelast zijn... Geen zekerheden meer.
  • Polutnik Ronald

    4 jaar geleden
    Dat corona virus of Covid - 19 is een super virus , en kan zowel in koude en warme temperaturen blijven besmetten . Er zijn voorbeelden en aanwijzingen genoeg en is er geen onderzoek voor nodig met al die voorbeelden.
  • Norbert Corten

    4 jaar geleden
    Niemand weet het tot hiertoe.