Beeld ter illustratie, een leerling volgt een les online via Smartschool.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, een leerling volgt een les online via Smartschool. © Photo News

Leerlingen krijgen nieuwe leerstof na de paasvakantie: maximaal 4 uur per dag bezig met taken

De ‘preteaching’ van nieuwe leerstof na de paasvakantie moet doenbaar en haalbaar zijn voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Leerlingen zijn per dag maximaal 4 uur per dag bezig met taken voor school, ouders investeren maximaal 2 uur per week in actieve begeleiding van studiewerk. Dat is een van de handvatten die scholen meekrijgen om voorbereid te zijn op de periode na de paasvakantie. 

59 reacties

  • Rina Merckx-De Keyzer

    4 jaar geleden
    Ik heb 4 kinderen (1ste kleuterklasje, 1ste leerjaar, 6de leerjaar en 3de middelbaar) ik heb zelf 1 laptop wel al ouder model heb er een webcam bij moeten doen aangezien er geen camera opstaat En mijn oudste dochter heeft haar eigen laptop gehad van familieleden voor haar verjaardag om taken die ze op pc moet maken voor school en dit niet op mijn pc ging Ik kan niet zorgen dat elk kind zijn eigen pc heeft Dus weten nog niet hoe dit gaat lukken na de paasvakantie met de lessen opvolgen via pc
  • Fiona Sullivan

    4 jaar geleden
    En de kinderen in het bijzonder onderwijs? Ik ken iemand die zou dat niet kunnen, (hij is 21 en kan aleen zijn naam schrijven in blokletters)
  • Joëlle Verstraete

    4 jaar geleden
    Leonardo Castelli Dan moet een van de ouders de verantwoordelijkheid nemen. Dit is een CRISIS. Sommige mensen zijn nooit gewoon geweest om uit hun comfort zone getrokken te worden. Dus wordt wakker en zoek naar oplossingen. Eet een boterham met choco, probeer ouderschapsverlof. En doe aub eens aan zelfreflectie, want nu wordt duidelijk wie er eigelijk voor uw kinderen zorgt, : dat is de school ipv jullie zelf.
  • Rudy Steyleman

    4 jaar geleden
    "Verloren leerweken" zullen het niet worden meneer Weyts. De kinderen leren vandaag de balengrijkste lessen in hun hele leven. Dat solidariteit de maatschappij recht houdt. En dat de verzorgingsstaat dringend hersteld moet worden door een sterke overheid. Moest de NV-A dat nu ook nog begrijpen werd ze misschien terug relevant.
  • Caroline Poelmans

    4 jaar geleden
    Heel veel onnodige vragen. Er is permanentie voorzien op scholen. Bel en stel uw vraag. Onder de vakantie is opvang voorzien door medewerkers van de school of door de stad/gemeente. Veel gekijf en geweeklaag hier. U zit in deze situatie door een virus en de nodige beslissingen van de overheid. Kinderen zijn een hele verantwoordelijkheid, niet enkel 's morgens en 's avonds na schooltijd en in het weekend (excl. oma-en opatijd ). Nu voelt men dat scholen meer zijn dan 'leer'-scholen.