AFP
Volledig scherm
© AFP

Concentratie broeikasgassen in atmosfeer stijgt weer ondanks coronacrisis

De concentratie aan broeikasgassen die schadelijk zijn voor het klimaat, is in de eerste twee maanden van het jaar gestegen, zo heeft de Meteorologische Organisatie van de VN (WMO) vrijdag over data van waarnemingsstations in Hawaii en Tasmanië bericht.

7 reacties

  • Jef Pauwels

    4 jaar geleden
    In februari draaide de economie hier nog op volle toeren. Wat heeft dit dan te maken met corona. En Tasmanië ligt, voor zover ik weet bij Australië waar enorme bosbranden gewoed hebben. Dus wat wil je?
  • Jeroen Deschrijver

    4 jaar geleden
    En ondertussen blijft de Belgische grootindustrie massaal co2 uitstoten onder het goedkeurende oog van "europa" Maar ze betalen ervoor en dan kan het geen kwaad voor het milieu. De burger zal ondertussen wel autos en verwarmingsystemen vervangen want wat gisteren nog aangemoedigd werd is vandaag een rampzalige vervuiler. Goed bezig.
  • Gino De Cock

    4 jaar geleden
    Gestegen in februari, zouden de immense bosbranden dat kunnen verklaren ? Maar daar wordt weer niet over gesproken, doe nu eens dezelfde test, het zal nu wel gezakt zijn. Paniekzaierij.
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Vladimir,uw gebrek aan klimaatkennis terzijde,het gaat over de eerste 2 maanden van dit jaar toen de crisis nog niet wereldwijd was.Ten 2de,een geringe verandering in samenstelling van atmosfeer is als een sporter die zich bediend van enkele nanogram groeihormoon..op termijn zijn de veranderingen spectaculair.Hiermee heb ik uw vraag al in beeldspraak beantwoord,mijn gedacht.
  • Vladimir De Leeuw

    4 jaar geleden
    Neen, dit bewijst dat de mens weinig invloed heeft op het klimaat. CO2 zit voor 0.04% in de lucht, dat is zoveel als 8 druppeltjes in een hele liter water. Zeg mij eens hoe dat een invloed kan hebben op het klimaat? En de fractie van de mens in deze concentratie valt nu dus niet eens te meten, terwijl schattingen bevestigen dat er ongeveer 50% minder CO2 door mensen geproduceerd wordt.