Direct naar artikelinhoud
Verenigd Koninkrijk

Boris Johnson heeft hoge koorts en smeekt Britten om thuis te blijven

Boris JohnsonBeeld Twitter

Boris Johnson (55) heeft in een filmpje op Twitter gemeld dat hij langer in zelfisolatie zal blijven omdat hij nog steeds lijdt aan Covid-19-symptomen. Johnson ging vorige week in quarantaine in Downing Street nadat hij positief had getest. Maar na een week zelfisolatie heeft hij nog steeds hoge koorts. Hij heeft de Britten gesmeekt om dit weekend thuis te blijven ondanks het mooie weer.

Johnson twitterde zijn quarantaine van zeven dagen in zijn ambtswoning te zullen verlengen, want hij vertoont nog steeds symptomen. “Ik voel me wel beter (...) maar ik heb nog altijd een van de symptomen, ik heb nog steeds verhoogde temperatuur”, aldus de Conservatieve regeringsleider. “Daarom moet ik, in overeenstemming met het advies van de regering, mijn zelfisolatie voortzetten totdat dat symptoom verdwijnt.”

Twitter bericht wordt geladen...

Hij riep zijn landgenoten op niet aan de verleiding toe te geven om het komende weekend buiten te komen. “Ik wil nog een belangrijk ding zeggen met het mooie weer in het achterhoofd”, klonk het. “De verleiding om naar buiten te gaan en de regels te overtreden, zal groot zijn. Maar doe dat alsjeblieft niet. Hou je aan de opgelegde maatregelen.”

“Dit land heeft een enorme inspanning geleverd, een enorm offer gebracht, en het absoluut schitterend gedaan om de verspreiding van het virus te vertragen. Laten we dat nu volhouden”, zei hij. “Blijf thuis mensen en red levens.”

Op een dag tijd zijn in Groot-Brittannië nog eens 684 mensen overleden ten gevolge van het nieuwe coronavirus. De longziekte heeft in ziekenhuizen in Groot-Brittannië al 3.605 mensen het leven gekost. Er zijn 173.784 mensen getest, van wie 38.168 positief.

Video wordt geladen...