© Kinepolis Group

Kinepolis wil 18.710 euro van valse bommelder

Kinepolis Group heeft zich vrijdag in de correctionele rechtbank burgerlijke partij gesteld voor een bedrag van 18.710 euro na een valse bommelding in hun Hasselts complex op 3 december 2015. Ze eisen het bedrag van een 21-jarige Beringenaar. Vanuit Marokko belde hij twee weken na de aanslagen in Parijs en riep ‘Allahu Akbar, I’m gay.’ Er volgde nog een tweede telefoontje met de melding ‘pang’. Het parket vraagt een jaar cel met uitstel. De verdediging gaat voor de vrijspraak en zegt dat de man zo handelde omdat hij vergat zijn schizofreniemedicamenten in te nemen.

GeHo

Het telefoontje kwam rond 21.45 uur bij Kinepolis binnen. Er waren 175 bezoekers aanwezig die het complex allemaal moesten verlaten. Ter compensatie kregen ze elk twee filmtickets. “Goed voor 3.710 euro,” aldus hun advocaat. Daarnaast is er nog 10.000 euro aan verloren inkomsten en 5.000 euro voor de geleden imagoschade gevraagd. De Beringenaar uitte zijn spijt en verklaarde dat dit allemaal niet zijn bedoeling was.

Flauw

Het parket wees op de tijdsgeest zo vlak na de aanslagen in Parijs, waardoor de zenuwen gespannen stonden bij de ordediensten. De procureur wees op het gevaar van polarisering door zulke daden. “Ik vorder een jaar cel met uitstel en 600 euro boete.” Advocaat Jan Swennen wees op de psychische problemen van zijn cliënt. “Hij had die dag zijn pillen niet genomen. Alle remmingen vielen weg. Ook stelde hij zich vragen bij de houding van degene die het telefoontje opnam. “Aan het andere kant van de lijn waren lachende jongeren te horen. Bovendien is er nauwelijks iets gezegd langs de telefoon. Er is een verkeerde afweging gemaakt, want het was te merken dat het hier om een flauwe grappenmaker ging. Bovendien waren zijn ouders op dat moment niet bij hem in de buurt en had hij net zijn pillen niet ingenomen.” De raadsman vroeg de vrijspraak en hekelde de vordering van Kinepolis. “Imagoschade? Inkomstenveriies? Wel jammer dat een beursgenoteerd bedrijf zeker dat laatste niet kan aantonen. Een eis volgens de Franse slag. Een telefoontje met wel heel grote gevolgen voor iemand die invalide is en amper een inkomen heeft.”

Vonnis op 20 januari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer