Tram volledig ontspoord op kruispunt na defect met wissel

Een tram van De Lijn ontspoorde vrijdag op het kruispunt van de August Van De Wielelei met de Ruggeveldlaan in Deurne. Daarbij botste de tram ook met een bus. Hoe de tram is kunnen ontsporen, is niet helemaal duidelijk. Er vielen geen gewonden.

jtp

Door het ongeval is de rijbaan ter hoogte van het kruispunt in alle richtingen versperd. Er is ook geen verkeer mogelijk komende van de Herentalsebaan en Ertbruggelaan. De Antwerpse politie is ter plaatse om het verkeer te regelen. Een technische ploeg van De Lijn probeert de tram terug in de sporen te krijgen met behulp van een hydraulische pomp.

Tramlijn 10 en 5 zijn als gevolg van het ongeval verstoord. De haltes Ruggeveldlaan in Deurne tot en met Fortveld in Wijnegem zijn niet bediend. De Lijn laat weten dat reizigers via buslijn 410 een alternatief hebben om hun reisweg voort te zetten.

Iets meer dan twee jaar geleden gebeurde op het kruispunt van de August Van de Wielelei en de Ruggeveldlaan een zwaar ongeval tussen een tram en een bus. Toen botste een bus frontaal op de tram en vielen er twintig gewonden.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER