Geert Meyfroidt.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Meyfroidt. © VTM Nieuws

Komen zwaarlijvige coronapatiënten sneller op intensieve terecht? Experts leggen uit

Op de afdeling intensieve zorg van het UZ Leuven heeft 75% van de coronapatiënten overgewicht. Zijn zwaarlijvige mensen vatbaarder voor het virus? Is het risico op complicaties bij hen groter? Heeft het zin nog snel een crashdieet te volgen om niet op intensieve terecht te komen?

38 reacties

  • vandekempen bart

    4 jaar geleden
    de receptorcellen waarlangs het virus het lichaam binnendringt, zitten in long, darm en vetwefsel. vandaar de veel grotere kans om op intensieve te belanden voor mensen met obesitas.
  • Dimitri Mostrey

    4 jaar geleden
    Het idee dat in ZO Azië geen 'dikke mensen' bestaan is onwaar. Obesitas is geëxplodeerd de laatste 10 jaar. De reden ligt vnl bij de snel groeiende middenklasse en hun voorliefde voor junkfood. Bij kinderen idem. Menig zijn suikerverslaafd. Een verontrustende evolutie. Een junkfoodtaks heeft niet geholpen.
  • Gilles Standaert

    4 jaar geleden
    Wout vanstrealen kent u dan de medische achtergrond van die Chinese doden? wat als de meesten overgewicht hebben? het is een mythe om te denken dat er geen dikke chinezen bestaan, laat staan dat de cijfers die uit China komen voor waar mogen worden aangenomen.
  • Charlotte De greef

    4 jaar geleden
    @Johan Ruell: fantastisch! Mijn respect voor jouw levenswijze en je hebt gelijk!
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Als gewezen morbide obesitas patiënt kan ik alleen maar beamen dat deze conclusies volgens mij wel zouden kunnen kloppen. Het is effectief zo dat je bij enorm overgewicht een heel veel slechtere weerstand en recuperatievermogen hebt. Ik ben 65 kg kwijt na een gastric bypass en mijn algemene gezondheid is er gigantisch op vooruit gegaan. Ik ben daarom een heel gelukkig man en absoluut dankbaar en niet beschaamd dat ik hulp heb gevraagd. Hopelijk blijven we allen zoveel als mogelijk gespaard .