AP
Volledig scherm
© AP

Nog maximaal 15 mensen op begrafenis

Begrafenissen mogen nog bijgewoond worden door maximaal 15 mensen. Dat staat in een ministerieel besluit over de coronamaatregelen dat vandaag in het Staatsblad is verschenen. De ceremonie moet verlopen met een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon en zonder de mogelijkheid van blootstelling van het lichaam.

6 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    4 jaar geleden
    We kunnen er niet aan denken dat we hier nu moeten sterven zonder volk, maar ook gelukkig dat we daar niet eenzaam onderweg zijn!
  • Liliane Coeckx

    4 jaar geleden
    Bij mijn begrafenis hoeft niemand te zijn, dat er nu 1 of 10 man is die dode weet het niet. Sterven doet ge alleen niemand kan daarbij helpen. Een geliefde die sterft komt nooit meer terug . Ge kunt daar veel vertoning rond maken het punt is probeer uw verdriet te verwerken dat kunt ge ook door in de natuur een wandeling te maken.
  • Elle-jan Katsberger

    4 jaar geleden
    Mocht ik overlijden dan komt er dus niemand mijn familie woont in Nederland ongeveer een 200 kilometer die mogen dus vanwege de verplaatsing niet komen ik ga dus geheel alleen
  • Marc Van Buynder

    4 jaar geleden
    Al een begrafenis meegemaakt in deze Corona tijd? Ik wel mijn vader is vorige week overleden. Waarom plots maar 15 mensen, als er plaats is voor 20 en de afstanden worden gerespecteerd wat is dan het probleem?
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Begrijp goed, met noodzaak voor situatie de bevolking dit zal volgen en zal doen..Maar steun hun dan ook als deze crisis voorbij is. Dit op emotioneel en financieel. De corona tax gaat een tsunami veroorzaken van de mensen die al heel hun leven betaald hebben aan België. Mogelijk de mensen in België na deze crisis met opleg van taxen zelf het land gaan stilleggen. Waar is al dat geld in 70 jaar naartoe? Zo denkt de burger. Alternatief, ze gaan zwartwerken om hun eten te kopen. Logisch.