AFP
Volledig scherm
© AFP

Meer dan 300.000 besmettingen en 8.000 doden in VS - Aantal mensen op intensieve zorgen daalt voor het eerst in Italië

• De afgelopen 24 uur zijn er 140 nieuwe corona-overlijdens gerapporteerd in ons land. Het aantal bijkomende ziekenhuisopnames bedraagt 503. Dat cijfer is gedaald in vergelijking met de voorbije dagen.
• Via een ministerieel besluit zijn de coronamaatregelen in België aangepast. Onder andere de regels voor begrafenissen en huwelijken zijn strenger geworden.
• De politie voert dit weekend extra controles uit: wie toch naar zee rijdt, riskeert een boete van 250 euro.
• Wereldwijd is het aantal coronabesmettingen gestegen tot meer dan 1,1 miljoen, de dodentol bedraagt meer dan 60.000.

134 reacties

  • Jenny Jenny MATHYS

    4 jaar geleden
    Ik zou ook willen dat we zo snel mogelijk kunnen getest worden op immuniteit. Dan zou ik mij ook kunnen inzetten waar nodig : opvang van eigen kleinkinderen, opvang in scholen, bijspringen in bejaardentehuis. ..
  • roger eeckhout

    4 jaar geleden
    In plaats van de mensen schrik aan te jagen met buitenlandse cijfers zou men beter de mensen de moed inspreken om door te gaan met de coronastrijd en wat de huidige toestand betreft niet warm en koud te blazen
  • Jan Sierens

    4 jaar geleden
    Marshallplan voor Europa? De munitie is reeds verschoten in de bazooka's van Draghi. Alleen heeft men dat in België nog niet begrepen en smijten de politici nu met premies. Dat levert hen voordeel op omdat België een verdeeld land is op politiek vlak. Dat ze België daarmee volledig in de vernieling rijden is hun probleem niet.
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Soft lock down voor beveiliging is zeker goed. Veel mensen thuis die niet weten of ze het virus wek of niet gehad hebben. Als we dit weten met imuum% kan er veel terug opgestart worden. Mij lijkt die testen noodzakelijk zijn om alles veilig terug op te starten met de immuum mensen. Zijn er waarschijnlijk meer dan we denken. Dat lijkt me een goede investering net bescherming ip risico categories Als ik morgen immuum zou zijn en kan werken in functie van bestrijding virus dan doe ik het direct.
  • Mario Roman

    4 jaar geleden
    #ericurkens toen ik aan de aveve was in Wervik, daar was iedereen heel gedisciplineerd buiten te wachten op 1,5 m van elkaar, ik denk dat ze maar een man of 10 á 15 in de winkel lieten. Je kon rustig shoppen en er werd niet gedrumd. Alles verliep vlekkeloos.