BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Waarom wielrenners, in tegenstelling tot voetballers, forse looninlevering wél aanvaarden: “Ze voelen zich deel van de oplossing”

WielrennenIn het voetbal staan ze op hun achterste ­poten. Maar wielrenners ondergaan forse looninleveringen in volle coronacrisis ­gedwee. De solidariteit met hun zwaar ­geteisterde sponsors is groot. “Samen zitten ze in dezelfde boot, die veilig en wel aan de overkant moet geraken.”

20 reacties

  • eric maier

    4 jaar geleden
    De wielrenner algemeen is sterk met de voetjes op de grond en die weet goed dat hij veel dankt aan het personeel van de ploeg. De voetballers vanaf 2e klasse lopen al vaak naast hun schoenen, een 1e klasser en of sub / topvoetballer heeft zeer vaak een hoop capsones en kent heel vaak geen respect voor anderen die achter hun staan, alsook teamgenoten. Bij Anderlecht was het laatst rel omdat een aantal extra voordelen niet wilden inbinden. oa dure leasingwagens vervangen voor iets minder.
  • wim rooyakkers

    4 jaar geleden
    Wielrenners verdienen een stuk minder dan voetballers,en (knechten )verdienen vaak niet veel meer dan een fabrieksarbeider zeker bij de kleinere ploegen.dus knap dat ze toch rond kunnen komen.
  • Ward Berden

    4 jaar geleden
    En wielrenners krijgen per maand dan nog geen tiende van wat een voetballer ontvangt
  • Pieter Verhulst

    4 jaar geleden
    Misschien moet het gepeupel na deze medische crisis maar eens stoppen met voetbal te kijken. Grootste egotrippers die er zijn. Tous ensemble zolang het hun portefeuille ten goede komt.
  • Wery Dobbelaere

    4 jaar geleden
    Een voetballer valt neer en blijft liggen tot na het oordeel van een scheidsrechter. Daarna is er niets meer aan te zien en loopt deze gewoon rond. Een wielrenner zou zelfs met 1 been verder koersen. Ik heb al altijd meer respect gehad voor wielrenners dan voor voetballers op hoog niveau. Voor mij zijn dit overbetaalden. Het sportieve hart is anders. Chapeau wielrenners niettegenstaande ik beide sporten weinig volg. Ik heb zeer lang judo beoefend en daar moet je ook hard zijn.