camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De vrouw die Corona heet: “Mijn man zegt soms: Ik geraak niet meer van mijn corona af”

Moet jij niet in quarantaine zitten? Sophie Corona – ja, dat is haar echte naam – heeft het grapje al tientallen keren gehoord. “Ook mijn man lacht ermee en zegt dan: Ik geraak niet meer van mijn corona af.”

De 49-jarige Sophie Corona woont in het Vlaams-Brabantse Elewijt en heeft Italiaanse roots. Haar papa komt uit Sicilië, maar zelf is ze in België geboren. Als ze zich vroeger voorstelde, deed haar naam vooral aan het bier denken, maar vanaf nu zal ze voor altijd gelinkt worden aan een dodelijk virus. “Mensen kijken soms raar als ik mijn familienaam zeg. Daarom gebruik ik af en toe de naam van mijn man. Ook hij lacht ermee en zegt dan: Ik geraak niet meer van mijn corona af.”

Ook op het werk leidt het soms tot grappige toestanden. Corona heeft een HR-functie. “Als ik onze mail met de corona-update moet doorsturen, wordt er weleens gelachen. De corona-update van Corona.”

Naast Sophie Corona zijn er in België nog een 125-tal mensen met dezelfde familienaam, en die hebben allemaal Italiaanse roots.(tg)