Het wetenschappelijk coronateam -met onder meer Marc Van Ranst- zal zich ook over de terugbetalingen van de immuniteitstesten buigen.
Volledig scherm
Het wetenschappelijk coronateam -met onder meer Marc Van Ranst- zal zich ook over de terugbetalingen van de immuniteitstesten buigen. © BELGA

Riziv zal immuniteitstesten terugbetalen

Het Riziv zal niet alleen testen terugbetalen die een besmetting met het coronavirus kunnen bevestigen, maar ook testen die immuniteit tegen het virus aantonen. Dat bevestigt administrateur-generaal Jo De Cock. De voorwaarden liggen echter nog niet vast.

17 reacties

  • Stefan Hibels

    4 jaar geleden
    Om de kosten te drukken zou selectief bepaald moeten worden wie dit terugbetaald krijgt... als ik een immuniteitstest zo snel mogelijk kunnen ondergaan zou ik er wel wat voor over hebben zonder ik daar terugbetaling voor verwacht.. maar er zijn veel mensen die dit misschien niet kunnen betalen en die mogen gerust terugbetaling krijgen van mij.
  • Jurgen De doncker

    4 jaar geleden
    Gelukkig moet meneer van rans niet naar de begroting kijken, extreem denken en als er dan iets niet toegestaan wordt zal het zijn van zie je wel. Rond de pot draaien kan hij als de beste!
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Over terugbetaling van dit soort bagatellen zal over een jaar of twee niet meer gesproken worden, het geld is op, alle zagen en kreften ten spijt.
  • Jurgen Aerts

    4 jaar geleden
    Marianne Van den Lemmer , en dat staat er aan de buitenkant op dat je immuun bent ...
  • Leo Duym

    4 jaar geleden
    Ik lees: Een patiënt die zonder enige aanleiding zelf aandringt op een test moet wel betalen. – Ik verzorg mijn schoonmoeder, 91 jaar en bovendien omwille van het gebruik van cortisone supergevoelig voor besmetting. Is dat geen reden om te weten of ik besmet ben, al heb ik geen klachten? En waarom moeten dokters alweer verdienen aan deze miserie?