Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Bill Gates financiert ‘7 veelbelovende kandidaten voor vaccin coronavirus, ondanks miljardenverlies’

Bill Gates en zijn vrouw hebben reeds 100 miljoen dollar (ongeveer 92 miljoen euro) geïnvesteerd in de strijd tegen het coronavirus.Beeld Photo News

In een recente aflevering van de Amerikaanse talkshow The Daily Show vertelde Microsoft-oprichter Bill Gates dat zijn non-profitorganisatie, de Gates Foundation, effectiever dan een regering kan mobiliseren om de uitbraak van het coronavirus te bestrijden. Bekijk het volledige interview onderaan.

De miljardair liet weten dat hij momenteel de zeven beste vaccinkandidaten uitkiest en tegelijk de productiecapaciteit daarvoor opbouwt. “Ook al zullen we uiteindelijk hooguit twee ervan kiezen, we gaan fabrieken financieren voor alle zeven, zodat we geen tijd verspillen”, klonk het. Gates denkt dat het ongeveer 18 maanden kan duren voor er een vaccin uitkomt.

“We zullen een paar miljard verspillen aan de productie van de vaccins die op niets uitdraaien,” zei Gates. “Maar een paar miljard in de situatie waarin we ons bevinden, waar er triljoenen dollars verloren gaan, is de moeite waard.”

Volg de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus in onze liveblog.

Gates en zijn vrouw, Melinda Gates, hebben reeds 100 miljoen dollar (ongeveer 92 miljoen euro) geïnvesteerd in de strijd tegen het coronavirus. De Microsoft-oprichter spoorde de Amerikaanse overheid eerder al aan om strengere maatregelen in elke staat af te dwingen en hij schat dat de Verenigde Staten nog eens tien weken lockdown nodig hebben om de pandemie in bedwang te krijgen