De luchthaven van Manchester wordt nu gebruikt als centrum om te testen of mensen het coronavirus opgelopen hebben.
Volledig scherm
De luchthaven van Manchester wordt nu gebruikt als centrum om te testen of mensen het coronavirus opgelopen hebben. © BSRagency Stephen Crawshaw / BACKGRID

Dagelijkse dodentol blijft stijgen in Verenigd Koninkrijk, ook vijfjarige jongen gestorven

In het Verenigd Koninkrijk zijn de voorbije 24 uren 708 mensen overleden aan de gevolgen van besmetting met het nieuwe coronavirus. Dat hebben de autoriteiten meegedeeld. Het is de grootste dagelijkse dodentol sinds het begin van de epidemie aan de andere kant van het Kanaal. Onder de slachtoffers zit ook een jongen van vijf jaar. Hij is daarmee het jongste slachtoffer van Europa.

5 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Taiwan is ongeveer zo groot als België en heeft dubbel zo veel inwoners, Frederik Janssens. 363 besmettingen en 5 doden. Maar die hebben het niet onderschat en waren voorbereid. Na een zware SARS epidemie in het verleden.
  • Frederik Janssens

    4 jaar geleden
    Walther, ik denk dat je ook rekening moet houden met de bevolkingsdichtheid. In Spanje is die 92 inw/km^2 en in Italië 200 inw/km^2. In België is dit met 380 inw/km^2 veel meer en in Vlaanderen zelfs 484 inw/km^2. Hoe meer mensen dichter op elkaar leven, hoe meer kans op besmetting. Zweden heeft 22 inw/km^2 en daarom hebben ze het makkelijker.
  • Walther Temmerman

    4 jaar geleden
    Al deze landen op Spanje na doen het veel beter dan België. Ge moet wel de moeite doen om rekening te houden met het aantal inwoners van een land als je wilt vergelijken.
  • Jan Dirikx

    4 jaar geleden
    @karl stynen: in Zweden moet het waarschijnlijk nog beginnen.. even afwachten
  • Karl Stynen

    4 jaar geleden
    Dergelijke daling is niet echt significant. Zelf blijf ik optimist dat het beest wel zal overwonnen worden. Er zijn veel onnodige of verwarring wekkende maatregelen afgekondigd. Achteraf bekeken heb ik het natuurlijk makkelijk zeggen. We zien wel of Zweden het beter (nuchterder) heeft aangepakt.