EPA
Volledig scherm
© EPA

Duitse viroloog ziet nog geen garantie op probleemloze organisatie OS in 2021

Olympische SpelenHet Internationaal Olympisch Comité IOC stelde de Olympische Spelen van Tokio wegens de coronacrisis met een jaar uit tot de zomer van 2021 (23 juli-8 augustus), maar volgens de Duitse viroloog Alexander Kekulé bestaat momenteel geen enkele garantie dat het grootschalige event dan probleemloos kan plaatsvinden. "We hebben er immers geen idee van hoe de coronapandemie tegen dan evolueert", zei Kekulé op de Duitse zender ARD.

5 reacties

  • Willem Kempenaers

    4 jaar geleden
    Hahaha Olivier is duidelijk ook een optimist...
  • Rudy Ceulemans

    4 jaar geleden
    Misschien de olympische spelen in 2024, 2028 en 2032 meteen afgelasten. Voor alle zekerheid.
  • Olivier Delbeke

    4 jaar geleden
    Hallo Levi, tegen dan is het virus geëvolueerd en moet er een nieuw vaccin ontwikkeld worden want dan zal dat waarover jij spreekt niet meer volstaan. Zoals het er nu uitziet zal het WK in 2022 mss ook nog te vroeg zijn. Blijf in u kot !!
  • DAVID VAN LAER

    4 jaar geleden
    Als je dan weet dat covid 19 nu stilaan Afrika, Zuid-Amerika, en het Midden-Oosten binnen aan het trekken is weten wij al wel wat voor gevolgen dat ginder gaat hebben. Ik zie volgend jaar ook nog veel massa evenementen afgelast of verplaatst worden als er hier of daar terug een uitbraak is, volgens de experts is dit gewoon een kwestie van tijd.
  • Levi Raes

    4 jaar geleden
    Onzin. De farmaceutische industrie kan mss eens haar echte agenda eens blootleggen. Trouwens, ze kakelen toch al lang over een vaccin tegen begin 2021? Wat is het probleem dan?