Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Toerisme: minister Demir bepleit waardebon voor tweedeverblijvers

Vlaamse minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) lanceert in De Zondag een oproep aan de burgemeesters van de kustplaatsen. "Geef de tweedeverblijvers een waardebon voor de lokale economie. Dat kan de toeristische relance vooruit helpen". 

89 reacties

  • Veronique Haeck

    4 jaar geleden
    Wij hebben maar een eenvoudige caravan, waar we met zijn tweetjes naartoe gaan. Niet iedereen heeft een appartement. Nu de horecazaken gesloten en ze geen inkomsten hebben van ons zijn we niet welkom. Maar wel nog twijfelen als ze grote evenementen laten doorgaan waar ze met 70 000 op mekaar staan. Wij mogen nog niet in ons tuintje aan de caravan zijn waar we perfect social distancing kunnen bewaren .
  • Andté Herbots

    4 jaar geleden
    Mensen die een 2de verblijf hebben aan zee hebben daar wel hard voor gewerkt. En aan diegenen die daar tegen zijn wel werk dan ook een beetje meer dan kun je ook een 2de verblijf kopen.
  • albert poelmans

    4 jaar geleden
    Terug naar de tijd van de frigoboxtoeristen. Voor een verblijf aan de kust van enkele dagen dan toch maar eerst je aankopen doen in het binnenland. De toeristen zijn toch niet zo welkom en dus hoeven ze hun geld ook daar niet uit te geven.
  • Myriam Driessens

    4 jaar geleden
    Dit is er over ! Een tegoed bon omdat ze thuisblijven ? Dat is pech voor de tweedeverblijvers. Degene die in hun eerste domicilie thuisblijven krijgen dat ook niet. Het gezond verstand moet hier blijven primeren
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Ik heb geen geld om een tweede verblijf aan te kopen, zelfs niet in het "buitenland" zoals zovelen, die daarenboven nog in een sociale woning zitten, maar als je iemand het nut ontzegt van hun eigendom moet daar een compensatie tegenover staan, net zoals de Vlaming zou moeten gecompenseerd worden in zijn verkeersbelasting omdat hij/zij Gent, Brussel of A'pen niet meer binnen mag met zijn wagen.