Militairen zijn een noodziekenhuis aan het opbouwen in het zwaar getroffen Texas.
Volledig scherm
PREMIUM
Militairen zijn een noodziekenhuis aan het opbouwen in het zwaar getroffen Texas. © AP

ANALYSE. Wat ga je redden: een kleine groep kwetsbaren of de toekomst van een nieuwe generatie?

In het debat over de aanpak van de coronacrisis speelt een duivels dilemma mee, zo ziet Peter Giesen in De Volkskrant: kies je voor de volksgezondheid of de economie? Red je de allerzwaksten of kies je voor het levensgeluk van zo veel mogelijk mensen?

122 reacties

  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    En hoe zit het dan met mensen die werkelijk het virus aan zichzelf te danken hebben. De afscheidsfuivers, de hollandfuivers, de vergaderaars, zij die zich van al die maatregelen niks aantrekken. Moeten die toch nog voorrang krijgen. En niet alle 80 en 90 ers hebben onderliggende ziektes. Maar bedden reserveren en mensen doorsturen omdat die bedden binnenkort misschien nog nodig zullen zijn is, dat kan gewoon niet.
  • Jonas Verbruggen

    4 jaar geleden
    Ze doen alsof de economie gered kon worden in de eerste plaats. De cultuurloze wereld die mij werd achtergelaten geeft mij nu geen sympathie voor wie het zover heeft laten komen.
  • frederik claeys

    4 jaar geleden
    De maatschappij zal veranderd zijn na corona, zegt men. Als ik dit hier lees en zie welk lot velen hun medemensen toewensen, zal dat niet ten goede zijn. angstaanjagend hoevelen hun eigen leven belangrijker vinden dan dat van anderen. Misschien zou lotje trekken wel de beste selectie zijn.
  • Gill Van hoof

    4 jaar geleden
    Misschien meer zien in richting van 80 of 90 zes met hoop onderliggende problemen afwegen of de zware behandeling nog nut heeft ivm andere die men kan redden indien de capaciteit bereikt heb. Gelukkig hebben we knappe politici die deze vraag moeten beantwoorden
  • marianne parrein

    4 jaar geleden
    Toen het euthanasieproces van ll. aan de gang was en iedereen die wat verstand had er de hand van de katholieken in zag, maakte ik een opmerking dat we binnen 20 jaar het omgekeerde zouden meemaken namelijk dat we als ouderen kwalijk zouden bekeken worden indien we niet "op tijd" euthanasie zouden aanvragen. Blijkbaar gaat alles sneller en sneller.