VAB noteert sterkte stijging van aantal batterijproblemen door coronacrisis en komt met “noodtip”

Mobiliteitsclub VAB merkt door de coronamaatregelen een sterke stijging van het aantal batterijproblemen. Die worden veroorzaakt door langere stilstand, korte verplaatsingen en koude nachten. Belgen die batterijproblemen hebben of pech willen voorkomen, krijgen de raad hun wagen zowat 15 minuten stationair te laten draaien aan een iets hoger toerental (1.500 toeren/minuut) zonder stroomverbruikers aan.

gjs

Normaal gezien kan je batterijproblemen verhelpen door ongeveer 30 kilometer te rijden aan een constante snelheid om de batterij opnieuw op te laden. Gezien de huidige coronamaatregelen aanziet de politie zo’n rit echter niet als een essentiële verplaatsing en beboet ze hier zelfs voor. VAB geeft daarom een “noodtip”: “Laat je wagen zo’n 15 minuten stationair draaien aan een iets hoger toerental (1500 toeren/minuut) zonder stroomverbruikers aan.”

LEES OOK. Rusten zonder roesten: hoe vermijd ik problemen nu mijn auto zo veel stilstaat?

De lange stilstand is vaak slecht voor je wagen. VAB adviseert om de bandenspanning met 0,5 bar te verhogen om afvlakking van de banden omwille van het langdurig stilstaan van de wagen te voorkomen. Bij problemen raadt VAB aan om na de coronamaatregelen langs te gaan bij de garage voor een nazicht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen