Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Zomersolden wellicht uitgesteld naar augustus

Minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) is er ook voorstander van om de zomersolden dit jaar uit te stellen naar augustus. De komende weken zal de regering daarvoor de nodige schikkingen treffen. Dat heeft ze laten verstaan in De Zevende Dag. Eerder liet Open Vld-fractieleider Egbert Lachaert weten dat hij een wetsvoorstel heeft ingediend om de solden met anderhalve maand uit te stellen. De koopjesperiode zou daardoor pas op 15 augustus starten.

51 reacties

  • Jean Gobin

    4 jaar geleden
    ik ga folders uitdelen aan de zelfbouwmarkten van franse ketens die 40 procent goedkoper zijn ...
  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Als in buurlanden winkels en websites de solden eerder of tegelijk beginnen dan blijven wederom enkel de kruimeltjes over. Soldenprijzen hier zijn standaardprijzen over de grens.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Het is een heel jaar solden ,je moet alleen de moeite doen even rond te kijken en als je bij E commerce goed kijkt koop je steeds aan de beste prijs maar niet in Belgie jammer genoeg.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Ik wil niet meer in een paskot ! Laten we in de toekomst minder produceren, minder importeren en de solden afschaffen. Geef mensen bij ons in de tekstielsector een beter loon, ook al wordt goede kledij duurder.
  • Danny Van Den Haute

    4 jaar geleden
    Door de corona crisis hebben de mensen minder inkomen. Andere sectoren hebben ook verlies. Het eerste dat we dan niet meer kopen zijn kleren, omdat het geld nodig is voor anderen, meer essentiële zaken. Solden in augustus ? Niemand koopt nog zomerkleren in juli ! Misschien alleen nog de grote inkomens. Dus zal het weer de hardwerkende bevolking zijn die getroffen wordt. Verkoop jullie kleren na de lockdown direct aan -20%. Jullie klanten zullen dankbaar zijn en de verkoop zal stijgen !