Hooikoortslijders krijgen het mogelijk lastig vandaag.
Volledig scherm
Hooikoortslijders krijgen het mogelijk lastig vandaag. © VTM NIEUWS

Pollenseizoen is begonnen: hoe herken je coronasymptomen van hooikoorts?

Het pollenseizoen is van start gegaan. Vooral het stuifmeel van berken speelt mensen met een allergie dezer dagen parten. De symptomen aan de luchtwegen overlappen voor een groot stuk met die van het gevreesde coronavirus. Maar er zijn ook belangrijke verschillen.

7 reacties

  • hollants patrick

    4 jaar geleden
    mag je die medicatie nemen ook ls je niet zeker bent van allergie?
  • Christa Demets

    4 jaar geleden
    3 weken begon het al te kriebelen. Naar huisdokter achter spuit dyprophos. Ja cortisone. Maar tis het enige dat helpt. Van alle soorten pillen word ik alleen maar moe. En dat kan niet als vrachtwagenchauffeur. Want ik blijf werken. Enige minpuntje, kan geen vers fruit meer eten nu.
  • Hilde Van Daele

    4 jaar geleden
    Moet dat niet zijn: "Hoe onderscheid je... " ?
  • Edwin Rybczynski

    4 jaar geleden
    Leonardo eindelijk iemand die mijn vermoeden kan bevestigen. Gaan mijn darmen goed heb ik geen allergie meer. Heb steeds probiotica in huis voor bij te sturen. Ben nu soms 2 a 3 maanden goed zonder enige histamine. Ben gevoelig voor pollen en huisstofmijt. Dat ze daar nu eens deftig onderzoek naar zouden doen!
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Wij moeten een leren om veel van die hygienische prullen achterwege te laten. Dat is de oorzaak dat wij ons tegen niets meer kunnen beschermen. De nonnetjes die vroeger in de kongo zaten leerden ons van onze snottebellen op te eten. Als bescherming tegen allerlei kwalen. zij hebben dit geleerd van de negertjes. i.p.v. allerlei zeepjes en zalfjes, eens goed zweten en je een week niet wassen. de virussen en bacteriën zullen wel wegblijven. En andere mensen die ge niet wilt blijven dan ook weg.