Philippe Bodson.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Bodson. © BELGA

Topmanager Philippe Bodson (75), de CEO die nederlaag na nederlaag incasseerde, overlijdt aan corona

Hij kon Glaverbel niet redden, Tractebel niet redden, Fortis niet redden, Lernaut & Hauspie niet redden en dat bleef hij tot het eind van z'n leven een nederlaag vinden. Toch wordt Philippe Bodson beschouwd als één van de grootste topmanagers die ons land ooit kende. Afgelopen week overleed hij aan de gevolgen van corona. Hij werd 75.

3 reacties

  • chris delanghe

    4 jaar geleden
    de successen schrijft de politiek op eigen conto. De mislukkingen en tegenslagen wijt men aan de onbekwaamheid van de door hen politiek benoemde ceo... tegenslagen die vaak het resultaat zijn van de bemoeienissen en beperkingen opgelegd door diezelfde politici die eigenlijk zelf achter de schermen aan de touwtjes trekken én zich verrijken.
  • Emiel Waterslaegers

    4 jaar geleden
    Laten we eerlijk zijn : hij kon deze Belgische bedrijven zoals Tractebel, Fortis, L&H niet redden en ze als Belgisch bedrijf behouden, omdat de Belgische politici hem dat onmogelijk maakten. Hij vocht voor België en kreeg van de politieke klasse in België systematisch een mes in de rug...
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Om te beginnen innige deelneming aan zijn familie. Maar... mag me 1 ding van 't hart. Waarom iemand die blijkbaar in elke functie die hij ooit heeft uitgeoefend heeft gefaald 'Top' noemen? Dat moet elke andere werknemer is proberen. Neen, dat soort mensen krijgt zelfs nog opslag, bonussen waar iemand anders een leven lang voor mag gaan werken en zelfs nog betere aanbiedingen. Kan deze meneer geen ongelijk geven de kans gegrepen te hebben, maar deze maatschappij is toch echt compleet gestoord.