Direct naar artikelinhoud
Wielrennen

‘Gouden Greg' viert vanuit zijn kot: Van Avermaet wint de (virtuele) Ronde van Vlaanderen

Van Avermaet reed als eerste over de finish.Beeld Flanders Classics.

Greg Van Avermaet heeft vandaag de virtuele Ronde van Vlaanderen gewonnen. De renner van het geplaagde CCC was vanop zijn rollen na 32 kilometer de beste van een select peloton. Z’n maatje Oliver Naesen moest zich tevreden stellen met de tweede plek, Nicolas Roche werd derde.

Omdat de échte editie van ‘Vlaanderen Mooiste' door de coronacrisis vandaag niet gereden kon worden, kropen dertien profrenners dan maar op hun rollen. Oliver Naesen, Alberto Bettiol, Greg Van Avermaet, Remco Evenepoel, Tim Wellens, Thomas De Gendt, Wout van Aert, Yves Lampaert, Zdenek Stybar, Mike Teunissen, Michael Matthews, Nicholas Roche en Jasper Stuyven haspelden vanuit hun kot een parcours van 32 kilometer af. Er wachtten hen op dat parcours 3 hellingen uit de finale van de Ronde: de Kruisberg, de Oude Kwaremont en de Paterberg.

Lees ook: Vijf bekende koersfans over het Ronde-loze weekend: ‘Een heruitzending is zout in de wonde’

 Bettiol, de winnaar van de Ronde van vorig jaar, schoot verschroeiend uit de startblokken. De Italiaan kreeg al snel het gezelschap van Remco Evenepoel en later kwamen ook Thomas De Gendt - vooraf misschien wel de topfavoriet - en Nicolas Roche aansluiten. Op Bettiol na geen renners die normaal tot de favorieten horen om de Ronde van Vlaanderen te winnen.Bettiol, de winnaar van de Ronde van vorig jaar, schoot verschroeiend uit de startblokken. De Italiaan kreeg al snel het gezelschap van Remco Evenepoel en later kwamen ook Thomas De Gendt - vooraf misschien wel de topfavoriet - en Nicolas Roche aansluiten. Op Bettiol na geen renners die normaal tot de favorieten horen om de Ronde van Vlaanderen te winnen.

Greg Van Avermaet is dat wél. De olympische kampioen startte rustiger, maar kwam toch snel helemaal voorin aansluiten. De Waaslander draaide stevige wattages en reed iedereen al snel uit het wiel. Evenepoel, Naesen en co: allemaal zagen ze de oranje trui van ‘Gouden Greg’ steeds kleiner worden. Van Avermaet bouwde z'n voorsprong gaandeweg uit en won uiteindelijk z’n eerste (virtuele) Ronde van Vlaanderen. 

Naesen probeerde de kloof in het slot nog te dichten, maar zijn uitval kwam te laat. De renner van AG2R won de sprint voor de tweede plaats wel voor Roche.

Evenepoel.Beeld Flanders Clasics