Pedofiel wordt geïnterneerd na seksueel misbruik minderjarige

© Shutterstock

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag de internering bevolen van een 51-jarige pedofiel uit Zonhoven, die momenteel in een instelling in Gent verblijft. Tussen begin januari 2013 en oktober 2013 misbruikte hij een vijftienjarig meisje. De feiten speelden zich onder meer af in zijn woning in Zonhoven en in zijn stacaravan op een camping in Noord-Limburg. Hij trok zelf foto’s van het misbruik van het meisje.

adm

De man is al geïnterneerd geweest, maar door zijn stoornis beging hij opnieuw strafbare feiten. Hij is door een gerechtspsychiater onderzocht en die stelde dat de pedofiel een gevaar is voor de maatschappij. De pedofilie vormt bij de man een combinatie met een persoonlijkheidsstoornis met antisociale, narcistische en psychopate kenmerken. Hij zal sowieso opnieuw de wet overtreden.

De beklaagde overlaadde het meisje met geschenken, zodat ze zou zwijgen over het misbruik. In zijn stacaravan stelde de politie vast dat er veel aandacht ging naar kinderspullen, zoals een puzzel, drinkbekers voor kinderen en een eenpersoonsbed. In 2011 was hij geïnterneerd geweest, maar na zijn vrijlating ging hij weer over de schreef.

De proceskosten voor de man bedragen zowat 4.000 euro. Aan de ouders van het misbruikte meisje moet hij 2.100 euro schadevergoeding. Voor het slachtoffer werd de schade voorlopig begroot op 1 euro provisioneel, dit kan dus nog oplopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen