Woonzorgcentrum Den Bogaet in Humbeek.
Volledig scherm
Woonzorgcentrum Den Bogaet in Humbeek. © Baert Marc

Zorg en Gezondheid: “Twintigtal woonzorgcentra met grotere uitbraken”

UPDATEIn een twintigtal Vlaamse woonzorgcentra zijn er grotere uitbraken van het coronavirus. Dat bevestigt Joris Moonens van het Agentschap Zorg & Gezondheid. Onder meer in het wzc Den Bogaet, in de Grimbergse deelgemeente Humbeek, is de toestand ernstig. Dat zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open Vld) van Grimbergen. Verschillende patiënten zijn overleden, enkele verplegers zijn ziek geworden en nu is ook de directeur in het ziekenhuis opgenomen. De gemeente steekt nu een handje toe en maandag gaat er een crisismanager aan de slag.

6 reacties

  • Nadine Abe

    4 jaar geleden
    Ze willen alle ouderen weg om winsten te maken , geen uitbetalingen meer van deze pensioenen komen de politiekers goed van pas .
  • MONIQUE NAGELS

    4 jaar geleden
    Ik snap niet hoe het virus de rusthuizen binnenkomt daar deze bewoners nooit buitenkomen? Dus iemand moet het virus dan toch telkens in de rusthuizen binnenbrengen?
  • ludo sprangers

    4 jaar geleden
    Maggie De Block zou moeten gaan helpen in woonzorgcentrum.Dat is enige manier voor haar om een inzicht te krijgen wat de medici ,verplegers etc nodig hebben in dergelijke omstandigheden. Zij is wel dokter maar die ervaringen en kennis lijkt ze niet meer te weten.Zakken vullen zoals de rest van de regering.
  • censor

    4 jaar geleden
    Woonzorgcentra, daar zitten die corona haarden, daar gebeuren besmettingen, niet in een park waar twee mensen op 2 m van elkaar zitten, waar je geen 20 km mag rijden zonder contact te maken...waar zijn ze mee bezig, waar zijn ze mee bezig....de wereld draait in België door, niet meer in Nederland.De absurde verboden , natuurlijk moet er 2 m. afstand zijn..en blijven,
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    En van bij de aanvang wisten we dat daar de grootste risico patienten zaten. Het is schuldig verzuim als dat nu gebeurt. Bovendien worden zieke bejaarden uit zorgcentra ook niet meer opgenomen in de klinieken. Zo krijg je mooiere statistieken.