© Dienst info Stad Bree

2.015 euro voor vzw Wiebe tijdens Warmste Week

Op woensdag 21 december 2016 kwamen 350 mensen schaatsen voor het goede doel op de ijspiste op het Vrijthof in Bree. Alle inkomsten van deze actie in kader van de Warmste Week op Studio Brussel gaan naar vzw Wiebe uit Bree, een vrijwilligersvereniging die integratievakanties organiseert. Onze warmste woensdag stond volledig het teken van solidariteit en gezelligheid. De artiesten van vzw Make Music zorgden voor 10u lang live muziek aan de ijspiste. Meer dan 100 artiesten brachten een warme sfeer op het podium en lokten heel wat volk naar het Vrijthof. Ook de randanimatie aan de ijspiste bracht heel wat geld in het laatje voor het goede doel. Zo was er een gezellige kerstmarkt in de kapel, verkoop van drank en worstenbroodjes, een begeleide fakkeltocht, kindergrime… Alles bij mekaar mochten stad Bree en NV De Augustijner 2015 euro overmaken aan de vrijwilligers van vzw Wiebe.

Dienst info Stad Bree

“Dit bedrag is veel hoger dan we verwacht hadden, we zijn hier uiteraard heel erg blij mee!”, klinkt het bij de stichters van Wiebe. Vrijwilligers Gerda en Carol lichten toe wat deze schenking voor hun vzw betekent: Naast allerhande activiteiten waarbij kansarme en kansrijke kinderen samen knutselen, sporten, samenkomen, is het hoogtepunt van onze werking de jaarlijkse zomeruitstap. Wij trekken een ganse week naar zee met een groep kinderen van 5 tot 12 jaar die er de tijd van hun leven hebben. Met deze schenking kunnen we bijna 17 kinderen een zorgeloze vakantie bezorgen.”

Bij Wiebe legt men de nadruk op het verenigen van kinderen die gesponsord worden door de organisatie en kinderen die betalend meedoen. “We merkten na de eerste vakanties dat de kinderen zelf vragen om mekaar vaker te zien en met ons samen dingen te ondernemen,” vertelt Carol van vzw Wiebe. “Van daaruit groeiden de losse activiteiten doorheen het jaar. Het is echter niet zo gemakkelijk om met beperkte middelen een regelmatig aanbod van activiteiten aan te bieden. Onze eigen livings zitten momenteel volgepropt met knutselmateriaal. We hebben daarnaast ook allemaal een job.”

Het stadsbestuur bekijkt naar aanleiding van deze actie de mogelijkheden om structurele ondersteuning voor vzw Wiebe verder uit te werken, en samen met hen op zoek te gaan naar een geschikte locatie. “Ik vind het geweldig dat deze vrijwilligers al hun eigen vrije momenten opofferen om kinderen die anders niet op vakantie zouden gaan, toch zo’n mogelijkheden aan te bieden”, juicht Burgemeester Liesbeth Van der Auwera dit project toe. “Het lijkt me dan ook logisch dat wij samen bekijken op welke manier de stad verder de drempel kan helpen verlagen.”

De organisatie dankt alle sponsors en vrijwilligers die deze actie mede mogelijk maakten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer