Wout Bru met zijn partner Natassia
Volledig scherm
PREMIUM
Wout Bru met zijn partner Natassia © Dieter Bacquaert

Topchefs ten tijde van corona - DEEL 1. Wout Bru: “In 2008 hebben we hetzelfde meegemaakt en hebben we de boel moeten verkopen”

ShowbizzDe coronacrisis hakt er zwaar in bij de horecasector. Alle zaken in ons land blijven tot nader order gesloten, van de kleinste lunchbar tot het grootste sterrenrestaurant. In deze nieuwe reeks spreken we met 5 topchefs over hoe zij de coronacrisis en hun ‘gedwongen vakantie’ beleven. Vandaag laat Wout Bru (51) in zijn (menu)kaarten kijken. Hij maakte eerder al eens een zware financiële dip mee en weet waarover hij spreekt. “Mijn hart bloedt voor al die jonge, beginnende horeca-ondernemers. Zij gaan héél zware tijden tegemoet.”

4 reacties

  • Erik Boone

    4 jaar geleden
    Als de horeca, eens ze terug mogen openen, hun prijzen met 10 of 20 % gaan verhogen met de bedoeling hun verlies deels goed te maken, dan vrees ik dat ze niet veel volk over de vloer gaan krijgen. Te meer omdat er zoveel werknemers het ook met minder zullen moeten doen.
  • Sonja Mouton

    4 jaar geleden
    Heel zwaar voor iedereen. Ik heb ook medelijden met mensen die vol goede moed een zelfstandige zaak zijn opgestart, en nu niks kunnen doen. Geen werk = geen inkomen = wel kosten.
  • paul van gele

    4 jaar geleden
    Ja begrijp het heel goed dat de horecasector hier zeer zwaar onder lijd. Maar de meesten laten het ook heel breed hangen en leven er maar op los. Maar dat is in andere sectoren ook natuurlijk. Kijk maar gewoon eens met wat ze rond rijden.
  • René Verhoeven

    4 jaar geleden
    Tja en waar is het verschil met de werknemer die ontslagen wordt? Die mensen moeten ook opnieuw beginnen en iets anders zoeken, ook die topchefs kunnen toch gaan werken als het niet lukt en als ze overkop gaan? Waarom steeds enkel die zelfstandigen afschilderen als de sukkelaars? Hieraan zullen heel veel mensen een financiele kater overhouden!