Boris Johnson is opgenomen in het St Thomas' Hospital in London.
Volledig scherm
Boris Johnson is opgenomen in het St Thomas' Hospital in London. © EPA

Wat als Britse premier Boris Johnson buiten strijd raakt? “Er is geen Plan B”

Wat moet er gebeuren als de Britse eerste minister Boris Johnson (55) het land niet langer kan leiden? Het is een vraag die heel wat Britten stellen nadat de premier zondagavond opgenomen werd in het ziekenhuis met “aanhoudende symptomen” van het nieuwe coronavirus, waaronder hoge koorts. Volgens experts staat er in de Britse grondwet echter geen duidelijk antwoord.

14 reacties

  • Rony Schouteere

    4 jaar geleden
    En wij dan? We geraken zelfs niet aan een regering!
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    4 jaar geleden
    En Theresa May dan,zij heeft de weg geplaveid voor Boris,maar de zwaargewichten van de EU wouden niet buigen voor deze dappere vrouw.
  • Gijs De Wachter

    4 jaar geleden
    Hebben die daar nu echt nooit over een vice- gehoord?! Zo iemand dat de premier kan ‘helpen’ in de weglopen zou ik dat niet noemen.. maar de uk is zo’n land dat ‘t graag ‘alleen’ doet hé.. maar hoe vaak gebeurd dit nu al. Dit soort van situaties kennen wij hier niet.
  • Jos Vandenbergh

    4 jaar geleden
    Indien ooit er een nieuwe aanvraag zou komen van de UK voor EU lidmaatschap ( en die komt er)dan wordt die het best aanvaard , maar op dezelfde basis als alle andere lidstaten,geen privileges meer.
  • Jan Dhooghe

    4 jaar geleden
    Zijn laks beleid en minachting voor feiten en waarheid komt nu echt wel als een boomerang in zijn eigen gezicht terug. Desalniettemin, ik hoop dat hij - net als alle andere Corona-zieken - snel terug gezond wordt. En hopelijk trekt hij er zijn lessen uit.