Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Banken verhogen de limieten van contactloos betalen zonder pincode

De banken verhogen naar aanleiding van de coronacrisis de limieten om contactloos te betalen. Klanten zullen binnenkort hun pincode pas moeten invoeren bij een betaling van meer dan 50 euro, zo meldt bankenfederatie Febelfin.

34 reacties

  • Laurens Cappaert

    4 jaar geleden
    Zo te lezen zijn er maar weinig mensen die begrijpen hoe de regel van contactloos betalen in elkaar zitten. 50 Euro contactloos betalen vinden ze dan onveiliger dan met 100 Euro cash in de portefeuille. Met geld moet je gewoon steeds voorzichtig zijn.
  • PAUL WILS

    4 jaar geleden
    Heb contacloos betalen op mijn bankkaart laten blokkeren, teveel risico nu met de limiet te verhogen naar 50 Euro, en straks naar 100 -200 Euro??
  • Carin Desmet

    4 jaar geleden
    Voor mijn kop zou ik nooit doen zelfs zonder corona... ben het beu al dat gecontroleerd gedoe waar je ga waar je inkopen doe niks van privé meer. Doe daar niet aan mee, betalingen met overschrijven in de bank. Rest in mijn zak, zo ook meer zelf controle hoeveel je nog hebt en kan verbruiken. Met kaart is gemakkelijk hoeveel zijn er niet in rood hierdoor ?
  • Juliette Nijs

    4 jaar geleden
    en de limiet is dan 100eu per dag want nu is het toch ook dat er per dag gerekend wordt.. zet gewoon een doos oorstokjes of desnoods tandenstokers, of een doos zakdoekjes, dan is er ook geen contact meer. voor mij allemaal goed en wel, na de crisis gaat dat contaxtloos van de kaart weer snel op block!
  • Hugo vanderoosbeek

    4 jaar geleden
    Als gebruiker zou ik zelf de limieten willen bepalen. Zo beslis ik ook zelf welk risico ik wil of kan nemen met het systeem. Maar dan moet ik achteraf ook niet gaan janken...