VRT
Volledig scherm
© VRT

VRT reageert op klachten over racisme in ‘First Dates’: “Wij hadden die uitlatingen kunnen knippen, maar hebben dat bewust niet gedaan”

TVIs er sprake van racisme in ‘First Dates’, het VRT-programma waarin vrijgezellen elkaar tijdens een romantisch etentje beter leren kennen? Verschillende kijkers menen van wel. Omdat er inmiddels enkele klachten werden neergelegd over het programma, reageert de openbare omroep nu op de bezorgdheid van kijkers: “We tonen de samenleving zoals ze in werkelijkheid is, met een open geest, maar ook met kwesties die kunnen irriteren of shockeren.”

65 reacties

  • Gilbert Rodts

    4 jaar geleden
    En waarom zou die vrouw niet mogen zeggen dat ze geen Marokkaan wil is toch haar keuze?En dat heeft niks met racisme te maken.
  • Fleur Blom

    4 jaar geleden
    Wij leven toch in een democratie.
  • Jef Vanderpol

    4 jaar geleden
    Maar als een iemand met een andere geloofsovertuiging zegt dat zij absoluut niet wil trouwen met een katoliek geloof omdat dit een minderwaardige godsdienst is dan is er geen reactie. Dit werd zelfs uitgzonden in prime time door onze VRT. En in een ander VRT TV programma werd er ook gezegd door één van de deelneemsters dat zij nooit zou trouwen met een katholiek. Werd er toen klacht neergelegd? Nee.
  • Marc Claes

    4 jaar geleden
    luc Lievens Ik kan het niet beter verwoorden u slaat de nagel op de kop!!
  • Dirk Vregels

    4 jaar geleden
    Ik stel me meer vragen bij de kijkers van dit soort programma's dan over de inhoud ervan.