Dit zijn de beautytrends voor 2017 volgens Pinterest

Een nieuw jaar, dat betekent nieuwe trends in beautyland en de sociale netwerksite Pinterest heeft dankzij zoekopdrachten van gebruikers al een zicht op wat hip wordt in 2017. Een overzicht.

vwh

Vergeet de haardroger

Mooie kapsels waar geen haardroger aan te pas komt (lees: krullen dankzij sokken in je haar) waren al populair en blijven dat ook volgend jaar. De zoekopdracht steeg met 188 procent.

© prettydesigns.com

Metallic nagels

Of je nu goud of zilver kiest: je nagels mogen weer blinken. Elke maand noteerde Pinterest 50 procent meer zoekopdrachten in het teken van deze manicure.

© koees.com

Gevlochten topknot

Vlechtwerk blijft in de mode, maar er is een belangrijke verschuiving. Gevlochten haarbanden zijn voor dames die inspiratie zoeken minder interessant, de populariteit van ingevlochten dotjes op de kruin neemt toe met 125 procent.

© Instagram

De grombre 2.0

De grijze ombre, kortweg grombre, was een hit in 2016, volgend jaar zien we een variant opduiken in de vorm van een askleurige balayages.

© Instagram

Houtskoolmaskertje

Een houtskoolmasker zou alle onzuiverheden uit je huid filteren en de doe-het-zelvers zijn op Pinterest druk aan het zoeken naar receptjes om het product zelf samen te stellen. Goed voor je huid zorgen- wordt de make-uptrend waar geen schmink bij komt kijken.

© blog.freepeople.com

Cut crease-truc

Met dit trucje gaan je ogen groter lijken: breng primer aan, baken de hoek van je oog af en breng donkere oogschaduw aan in de plooi van je ooglid. Werk naar buiten toe om je ogen optisch te vergroten. Voor extra drama kan je vloeibare eyeliner gebruiken en de donkere oogschaduw ook op je onderste ooglid te plaatsen.

© Instagram

DIY multifunctionele make-up

Een natuurlijk product dat fungeert als lippenstift en waarmee je ook je wangen een beetje kleur kunt geven? Ruim twee miljoen Pinterest-gebruikers zochten al receptjes op voor multifunctionele mengsels.

© helloglow.com

Sjaaltjes in het haar

Haar dat je nog niet wil wassen, maar wel een opkikkertje kan gebruiken? Sjaaltjes als accessoire zijn een trending topic, net als de verschillende manieren om ze te knopen.

© thefashionaholic.com

Jojobaolie

Een gezonde, frisse en bovenal gehydrateerde huid: volgens Pinterest kiezen mensen in het nieuwe jaar nog resoluter voor jojobaolie om een zo mooi mogelijk resultaat te bekomen.

© bodystore.nl

Microblading

Wimpers zijn en blijven hot en daarom verliest microblading niet aan populariteit. Integendeel: steeds meer vrouwen zoeken wat kleine haartjes bijtekenen (minder pijnlijk dan een tattoo) geeft qua effect.

© Instagram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer