© Politiezone Grens

Politie doet grote drugsvangst aan Belgisch-Nederlandse grens

De lokale politie van de zone Grens (Essen, Kalmthout en Wuustwezel) heeft vrijdag een grote drugsvangst gedaan aan de Belgisch-Nederlandse grens. Er werd maar liefst 12,5 kilogram cannabis beslag genomen. Twee personen werden gearresteerd.

jtp

Sinds de coronacrisis zet de politiezone Grens dagelijks mobiele ploegen in om de gesloten grensovergangen tussen België en Nederland te controleren. “Vrijdag werd er aan de grens een transactie opgemerkt waarbij er grote boodschappentassen werden overgeladen tussen twee Belgische voertuigen, een BMW en een Volkswagen”, zo vertelt commissaris Patrick De Smedt van de politiezone Grens.

Beide voertuigen reden vervolgens weg. De politie wilde de BMW en de Golf stoppen voor een controle. De bestuurder van de BMW nam ondanks een blokkade de vlucht. Hij belandde in Zwanenberg in Kalmthout in de gracht. In de wagen trof de politie 12,5 kilogram cannabis aan. “De bestuurder van de BMW was 300 euro beloofd om de drugs naar Gent te brengen. Beide verdachten, twee neven van 23 jaar, werden overgedragen aan het parket. Eén van de verdachten was reeds gekend voor drugsfeiten”, aldus De Smedt nog.

De politiezone Grens zal ook de komende weken nog (anonieme) ploegen blijven inzetten. Dat leverde eind maart al meerdere drugsvangsten op.

© Politiezone Grens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER