© REUTERS

Ontvoerders vragen 33 miljoen euro losgeld voor schoonmoeder F1-baas

Aparecida Schunck, de schoonmoeder van Formule 1-baas Bernie Ecclestone (85), is ontvoerd. Haar kidnappers vragen een losgeld van 120 miljoen real (33 miljoen euro), melden Braziliaanse media.

Aparecida Schunk (67) is de moeder van Fabiana Flosi (38), de echtgenote van de excentrieke Formule 1-baas. Schunk werd volgens het Braziliaanse Veja vrijdag al ontvoerd vlak bij haar woning in Sao Paulo. De ontvoerders zouden een gigantisch losgeld van 120 miljoen real of ruim 33 miljoen euro eisen. Ze zouden daarover onderhandelen met de familie van Ecclestone.

Nog volgens het Braziliaans magazine Veja zouden de ontvoerders eisen dat geld in pond sterling betaald zou worden, verdeeld in vier plastic zakken. Het zou om het grootste losgeld gaan dat ooit in Brazilië gevraagd werd.

De lokale politie kon of wou nog geen commentaar geven over de berichten.

Fortuin

Ecclestone, die volgens Forbes samen met zijn familie een fortuin heeft van 3,1 miljard dollar, is een van de machtigste mannen uit de sportwereld. Hij trouwde in 2012 met Fabiana Flosi, drie jaar nadat hij haar ontmoette op de Grand Prix van Brazilië. Ecclestone scheidde van het Kroatische model Slavica Radic, met wie hij 25 jaar getrouwd was, en koos voor Flosi. De twee wonen in Groot-Brittannië.

© pn

Een tiental jaar geleden kwamen ontvoeringen erg vaak voor in Brazilië, soms werden zelfs meerdere mensen per dag gekidnapt. Vaak werd niet meer dan enkele honderden dollar losgeld gevraagd. Maar de politie heeft er een prioriteit van gemaakt, onder meer door een speciale divisie op te richten die kidnappingen moest aanpakken. Sindsdien is het aantal fors gedaald.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER