Terwijl medisch personeel zich voorbereidt op nieuwe patiënten, gebaren ze berichten van hoop.
Volledig scherm
PREMIUM
Terwijl medisch personeel zich voorbereidt op nieuwe patiënten, gebaren ze berichten van hoop. © Getty Images

Hoe Spanje het zwaarst getroffen land van Europa werd

Alles is misgegaan in Spanje. De politiek zat tegen, de regelgeving, onervarenheid, trage besluitvorming, bureaucratie: snel optreden en daadkracht kregen gewoon geen kans in het zwaarst getroffen land van Europa. De Volkskrant maakte een uitgebreide reconstructie die u ook hieronder kunt lezen. 

7 reacties

  • Kees Vink

    4 jaar geleden
    Als je het aantal inwoners van België gelijkstelde met die van Spanje doen we het geen lap beter.
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Het bewijs geleverd dat de meeste politici niks waard zijn en alleen warme lucht verkopen,in tijden van crisis word het één grote chaos.Hopelijk worden ze bij de volgende verkiezingen eruit gebonjourd !
  • Georges Peleman

    4 jaar geleden
    Gelukkig ging hier alles vlotjes, geen mondmaskers, geen tests,... doen onze cijfers maal 4,5 en om te vergelijken met Spanje.
  • Jan Dhooghe

    4 jaar geleden
    Gedecentraliseerde gezondheidszorg? Ook hier zijn er een paar partijen, met N-VA op kop, die daar voorstander van zijn. Het corona-virus maakt duidelijk dat het federaliseren van de sociale zekerheid een slechte zaak is.
  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Zo zie je maar dat politici niet geschikt zijn om grote problemen op te lossen of in de juiste banen te leiden. Hoog van de toren blazen in het parlement en riante lonen ontvangen is hun voornaamste bezigheid.