Standard zette een deel van zijn spelersgroep op tijdelijke werkloosheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Standard zette een deel van zijn spelersgroep op tijdelijke werkloosheid. © Photo News

CD&V wil vaart zetten achter hervorming fiscaal gunstregime profclubs: “Topspelers tijdelijk werkloos maken, is onethisch en niet eerlijk”

Belgisch voetbalSteven Matheï van CD&V wil ten laatste in ­januari volgend jaar een eind maken aan het fiscale gunstregime van de Belgische sportclubs. “Want wat nu gebeurt, is onethisch en niet eerlijk.”

11 reacties

  • Tom Symons

    4 jaar geleden
    In plaats van zelf snel naam te maken als politieker zou je misschien zelf eens je eigen "vergoedingen" in vraag kunnen stellen. Trouwens het zijn niet alleen de voetballers die een fiscaal gunstregime hebben maar ook alle andere topsporters.
  • john nauwelaerts

    4 jaar geleden
    nu nog een 400 tal parlementsleden en 30 ministers afschaffen ,da scheelt weeral een paar miljoenen per maand en we gaan een beetje de goede richting uit
  • noel taeymans

    4 jaar geleden
    Als men dan eerst al eens beginnen met evenveel belastingen betalen ! Als het daar op aan komt zijn ze er tegen maar als er een soort crisis toestand uitbreekt dan wil men wel van ons systeem profiteren . Ik ben zelf 40 jaar voetbalsupporter maar dit kan niet , ben blij dat ik mijn ploeg kan aanmoedigen maar dat er zoveel geld met gemoeid is stoort mij enorm , ze verwerven niets Souperen enkel geld op dat voor vele andere doeleinden zou gebruikt kunnen worden !
  • FRANK BERTELS

    4 jaar geleden
    Ha ha dank u standard
  • Jan Jansens

    4 jaar geleden
    Heel dat voetbal wereldje is uit de hand gelopen. Er zijn gunst regimes gecreëerd in het verleden die in heel Europa tellen waar de landen zelf onder lijden terwijl de lonen en de transfers van de voetballers alleen maar zijn gestegen. Dit terwijl zoveel landen hun begroting niet in orde krijgen. Ze leven allemaal boven hun stand en de gewone werknemer wordt belast op elke euro die er verdiend wordt en mag nog langer werken voor een klein pensioen. Iedereen gelijk voor de wet!