Minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD)
Volledig scherm
Minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) © Photo News

Steunplan van de overheid laat op zich wachten: onduidelijkheid over steunmaatregelen voor bedrijven tijdens coronacrisis

Twee weken nadat de banken en de federale overheid een principeakkoord hebben bereikt over steunmaatregelen voor wie door de coronacrisis wordt getroffen, weten veel bedrijven nog altijd niet of ze een overbruggingskrediet met overheidsgarantie krijgen of niet. Er is nog geen duidelijkheid over de voorwaarden, schrijft De Tijd.

12 reacties

  • Maxime Vanmaercke

    4 jaar geleden
    Egoïsme ten top bij sommigen. Bedrijf kapot, werkgever minder. Daar al eens aan gedacht? Politiek is nu van 2de rang. Begrijp sommige redeneringen niet. Waarschijnlijk zijn dat de wc papier opkopers..
  • josep duhamel

    4 jaar geleden
    heel de steunmaatregelen zijn boerenbedrog; om bij belfius een investeringskrediet waarvan de kapitaalaflossing ongeveer 650 euro bedraagt, de intrest dient men wel te betalen, voor zes maanden op te schorten, betaalt men achteraf nog eens zes maanden een tweede maal de intrest van februari l.l. Dat zou neerkomen op ongeveer 1500 euro extra intrest om gedurende zes maanden een kapitaalsaflossing van ongeveer 650 euro op te schorten. Als toetje komt er dan nog eens 50 euro dossierkosten bij.Bravo
  • Michel Meskens

    4 jaar geleden
    Beloften uitspreken dat kunnen ze als de beste onze ministers maar wat er van waar is dat is een ander paar mouwen. Waar blijft die zo gezegd 1000 € voor mensen dat in deze tijd moesten blijven werken dat zal ook een leugen zijn zeker hé minister De Croo.
  • Jeaninne Bonduwe

    4 jaar geleden
    En wat krijgen de mensen die moeten verder werken? Zoals in de sectoren waar ze handgels maken? Daar wordt er niks voor gedaan.
  • Ferdinand Nuyts

    4 jaar geleden
    Eerst onderzoeken niet te snel uitbetalen, de meeste bedrijven en zelfstandigen gaan over tot faillissement en de dag nadien beginnen zij onder een ander naam op nieuw. er is nog werk aan de winkel bij Open vld en MR.