Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © pexels

Belgische industrie betaalt recordbedrag voor hoogste CO2-uitstoot sinds 2013

De CO2-uitstoot van de Belgische industrie en energiesector is vorig jaar met 1,6 procent toegenomen. Bedrijven betaalden 344 miljoen euro om koolstof­dioxide te mogen uitstoten, schrijft De Tijd.

15 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    4 jaar geleden
    Zakken moeten gevuld worden en de mens die werkt voort!
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Wat een onzin, Roger Duyssens, zo goed als alle zware industrie en chemische bedrijven hebben hun uitstoot al fors teruggebracht en zullen dat nog meer doen. De reden voor de stijging is de fors toegenomen productie over het laatste decennium. Alles lijkt wel de schuld van de N-VA. Ook gelezen dat de Vlaamse economie vijf keer groter is dan de Waalse ? Ook de schuld van de N-VA ?
  • Benny Raes

    4 jaar geleden
    Weer een voorbeeld van het schijnheilig beleid geleid door de politiek en ze ons met een uitgestreken gezicht zeggen dat wij (de kleine man) inspanningen moeten leveren om de doelstellingen te halen. En er is zelfs beslist door de politiek dat dat onmogelijk moet zijn voor particulieren om emissierechten te kunnen kopen. Anders hebben de LEZ geen zin. Ik weet dat ik door 24 euro te betalen aan emissierechten mijn wagen voor een gans jaar niet meer zou beschouwd worden als vervuilend.
  • André Van Roy

    4 jaar geleden
    Kunnen we met die onzin even stoppen ja. CO2 is om te beginnen al niet vervuilend en wat klimaatverandering met de planeet zal doen daar weet niemand het antwoord op.
  • Roger Duyssens

    4 jaar geleden
    De NVA politiek om de multinationals en grotere bedrijven meer cadeaux te geven werkt duidelijk niet . Men geeft de bedrijven extra tijd om niet te investeren in minder vervuilende technieken maar de uitstoot wordt steeds duurder , het moment zal komen dat het ondanks die cadeaux niet meer te betalen is en dan zijn ze toch weg. De chemo-petro industrie is toch aan een totale reorganisatie toe dit proberen uit te stellen zal achteraf waarschijnlijk nog veel meer kosten.