Peter Navarro, handelsadviseur van het Witte Huis, achter de Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
Peter Navarro, handelsadviseur van het Witte Huis, achter de Amerikaanse president Donald Trump. © EPA

Topadviseur Witte Huis waarschuwde VS al in januari voor coronavirus

Peter Navarro, handelsadviseur van het Witte Huis, heeft ambtenaren van de regering van president Donald Trump al eind januari gewaarschuwd voor de mogelijke impact van het coronavirus. Miljoenen Amerikanen zouden het risico lopen op ziekte of overlijden. Het virus zou ook kunnen leiden tot biljoenen dollar aan economische verliezen. Dat schrijft The New York Times op basis van een memo van Navarro. 

11 reacties

  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Oeioei, wat moet Navarro nu doen als hij hierover geïnterviewd wordt? Toegeven dat dit waar is, kost hem gegarandeerd zijn kop!
  • frederik claeys

    4 jaar geleden
    Waarom geen titel WHO verwittigde Belgie reeds eind januari Corona als publieke vijand te moeten beschouwen Het is minsten even waar, en voor ons veel relevanter
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Vorig jaar in september al kon men de 1e tekenen van corona spreiding zien. Uitgezonderd Singapore en Zuid-Korea heeft elk land grandioos gefaald de nodige stappen te ondernemen. Zij stonden klaar met test materialen en hebben de outbreak pakken beter onder controle. Testen is van levensbelang.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    In december hebben de Chinese het WHO al op de hoogte gebracht van het bestaan van het Coronavirus. Kort nadien zijn amerikaanse wetenschappers een onderzoek begonnen naar het coronavirus maar Trump heeft dat onderzoek laten stopzetten wegens onbelangrijk. Feiten die je hier nooit leest wel in de internationale pers.
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    We hoeven niet naar het buitenland te kijken we doen het zeker niet beter integendeel, cfr massale sterfte in de rusthuizen. Nochtans ook hier wisten we tijdig wat er op ons afkwam ! jean donny