Rode Kruis Vlaanderen
Volledig scherm
© Rode Kruis Vlaanderen

Rode Kruis zoekt bloedplasma van genezen coronamannen

Rode Kruis Vlaanderen doet een oproep aan mannen die genezen zijn van Covid-19 om bloedplasma te komen doneren met het oog op klinische studies. Dat plasma bevat antistoffen tegen het virus en kan een gezond persoon beschermen of een ziek persoon helpen sneller te genezen. Vrouwen kunnen niet deelnemen aan de studie vanwege het risico op ongewenste immuunreacties door antistoffen die voorkomen bij vrouwen die een zwangerschap doormaakten.

11 reacties

  • Elisabeth Lammens

    4 jaar geleden
    Ja, wie antistoffen heeft maar het niet weet omdat hij niet werd getest zal zich ook niet aanmelden hiervoor. Men zou geld moeten geven aan mannen die zich willen laten testen en dan ook nog bloed willen geven, pharma industrie vraagt toch ook geld dus een individu zou dat ook mogen vragen dan. Het is in mijn ogen toch de beloning die de mens beweegt of vergis ik me?
  • Baldr VanHoek

    4 jaar geleden
    Pure onzin bijna kwakzalverij. Het feit dat Covid 19 geen virus is, blijkt uit het feit dat het zich uit als syndroom. Dus niet iedereen heeft hetzelfde ziektebeeld behalve die sterven zij blijken steeds geen zuurstof meer te krijgen omdat het een longziekte is. Alsmaar meer blijkt het genetisch materiaal te zijn van zich ontwikkelende longkanker. Plasmabloed helpt niet tegen longkankers mocht je het niet weten.
  • ronny meuris

    4 jaar geleden
    Gelukkig wonen we in België waar de infrastructuur en medische verzorging en opvolging top zijn. Ik mag er niet aan denken nu in het "grote" Amerika te wonen.
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    Dit snapt toch geen mens meer? Gingen ze dit al niet doen bij de man die ze uit China hadden gerepatrieerd? Dit is maanden geleden dus men zou nu al de resultaten van deze test moeten kennen en ze massaal toepassen indien het werkt. Of is Van Ranst effectief enkel bezig met BV te worden/ campagne te voeren voor pvda ipv zich in "zijn kot" te concentreren op zijn job als viroloog om aan oplossingen werken? Hij wordt hiervoor door de staat/burgers immers vorstelijk betaald
  • Freddy Van de Velde

    4 jaar geleden
    Als ze al hun bloedgevers testen op antistoffen ,met terugwerkende kracht indien mogelijk gaan ze ook al een beter beeld hebben . Ze zeggen ook dat ze de uitslag niet gaan meedelen , hoe kunnen ze dan aan kandidaten geraken ?